..

..

AKHIRNYA ADUN DAP RAYER CELAKA DIDAKWA AKTA HASUTAN

on Wednesday, August 27, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


GEORGE TOWN 27 Ogos – ADUN Seri Delima RSN Rayer hari ini didakwa dengan dua pertuduhan mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan selepas mengeluarkan kenyataan ‘celaka celaka UMNO’ pada persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) sebelum ini.
Bagi pertuduhan pertama, Rayer mengaku tidak bersalah dihadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Zulhazmi Abdullah dan dibenarkan diikat jamin RM13,000.
Mahkamah kemudiannya menetapkan 17 Oktober sebagai tarikh sebutan semula kes.
Beliau kemudiannya dibawa ke Mahkamah Sesyen lain dan didakwa diatas pertuduhan lain dibawah akta sama ekoran mengulangi kenyataan ‘celaka UMNO’ ketika kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Bukit Gelugor, 22 Mei lepas.
Rayer sekali lagi mengaku tidak bersalah diatas pertuduhan tersebut dan diminta untuk dibicarakan.
Pengakuan kedua itu direkodkan dihadapan Hakim Zanariah Hussain.
Beliau juga berdepan dengan dakwaan alternatif di bawah Seksyen 504 Kanun Keseksaan atas kesalahan membuat ucapan yang mengganggu ketenteraman awam.
Rayer turut minta dibicarakan untuk dakwaan alternatif itu.

*** bukan 1 pertuduhan tapi 3 ...sudah lama orang Melayu marah kebiadapan Adun DAP Rayer ini ... 


3 Responses

  1. Anonymous says:

    Bagus lah tu. Kasi ajaq cukup2 kat hindu bengap ni. Ini bumi MELAYA bukan nya tanah besar kelinga.

  2. Anonymous says:

    Boleh lepas punya la,itu Gani saya punya kawan.

  3. Anonymous says:

    macam sial hindu CELAKA ni.. dah la kaum PENDATANG KURANG AJAR pulak tu! nak cakap tu biarlah guna akal dan fikiran, kalau kena kaum mereka cepat sangat kata melayu ni rasis tapi kena ja pada kaum melayu lammmmbat ja tindakan....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.