..

..

TUDIA ! AHLI PARTI DEDAHKAN SENDIRI 2 ORANG PENGKHIANAT DALAM PKR !!

on Wednesday, July 16, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 CommentsTindakan Pengerusi Lembaga Disiplin Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Dr. Tan Kee Kwong tidak menyingkirkan Rafizi Ramli bersama 15 ahli parti itu yang terlibat dalam pergaduhan dalam pemilihan baru-baru ini menjadi tanda tanya.

Ahli PKR Cabang Kubang Pasu, Hamzah Elias berkata, perkara itu kerana kesemua 15 orang itu bergaduh disebabkan strategi bodoh Rafizi yang juga menjadi punca berlaku perpecahan yang amat ketara dalam parti.

Katanya, Rafizi yang juga Pengarah Strategi PKR bersama Abdul Rahim Ghouse boleh dianggap pengkhianat dalam PKR dan sepatutnya dia turut dikenakan tindakan disiplin kerana menjadi punca kepada kemelut dan pergaduhan berkenaan.

"Rafizi dan strategi Langkah Kajang adalah punca sebenar berlaku perbalahan ketara secara terbuka antara Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Azmin Ali. 

Saya sangat gembira malah difahamkan ramai akar umbi PKR menyambut baik kekalahan Rafizi untuk jawatan Naib Presiden.

"Kita semua perlu ambil tindakan terhadap Rafizi sebab beliau hanya pandai bentuk strategi untuk menjahanamkan parti sedikit demi sedikit. Satu hari nanti, Rafizi juga boleh menjahanamkan negara kita," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau mengulas kemelut dalaman yang semakin parah dalam PKR berikutan dakwaan berlakunya perebutan jawatan Menteri Besar Selangor melibatkan beberapa pemimpin kanan parti itu.

Mengulas lanjut, Hamzah berkata, PKR tidak perlu lagi menyimpan atau mencalonkan semula Rafizi pada pilihan raya umum akan datang.

"Begitu juga dengan Rahim Ghouse yang tidak bersama kita dan kerap berada di Jakarta. PKR tidak ada di Jakarta, PKR ada di Malaysia. Mereka inilah sebenarnya pengkhianat kepada PKR," katanya - UM


4 Responses

 1. jj man says:

  PKR..
  Parti Kencing Rakyat
  Pu Ki Rakyat
  Parti Keldai Rakyat
  Parti Kote Rafizi
  Parti Kerusi Rakyat
  Parti Kemut Rakyat
  Parti Kelentong Rakyat

 2. Anonymous says:

  Orang bodoh, strategi pun bodoh juga la, macam lembu....

 3. Anonymous says:

  Kajang Pak Malau kajang melingkop. Bagusssss.

 4. Anonymous says:

  Eh mana ada macam lembu, memang lembu atau lagi bodoh dari lembu.....so lembu lebih pandai kit!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.