..

..

KANTOI !! PEMIMPIN DAP PERNAH HALAU GELANDANGAN DI P.PINANG TERBONGKAR !! @dzainalabidin

on Wednesday, July 9, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments



oleh : Dr MIM 

Rupa-rupanya, ada pemimpin DAP yang mengejar gelendangan yang cuba melarikan diri di dalam operasi terbesar ke atas gelandangan dan pengemis di bawah kerajaan DAP Pulau Pinang!


24 Mac 2009
At one point, Ng gave chase to a homeless man who tried to run away. The man was cornered by a press member who chased him on a motorcycle.more



Sebelum ini juga, beberapa NGO turut menyatakan kesal dan kecewa mereka kerana kerajaan DAP Pulau Pinang tidak mengotakan janji dalam isu gelandangan dan pengemis :
PETALING JAYA: Non-governmental organisations (NGOs) in Penang are baffled as to why there isn’t even a single government shelter for the homeless and needy in the state even though there are a large number of homeless people there. 
22 Januari 2013

NGO volunteers said there were possibly only two free-of-charge stay-in shelters and several day centres set up and managed by NGOs that provide for the needy and homeless in Penang. 
The volunteers claimed the Penang state government had promised to build a shelter for the homeless and needy when they came into power but nothing had materialised so far - more
Tetapi hari ini, Setiausaha Agung DAP ini berlagak hero dan simpati pula kepada gelendangan dan pengemis! Sampai 'menangis' katanya.




Kenapa Guan Eng DAP tidak menarik balik operasi besar-besaran ke atas gelandangan dan pengemis, padahal beliau adalah Ketua Menteri Pulau Pinang ketika itu?

Bukankah itu hipokrit dan politik murahan cuba menangguk di air yang keruh?

Lim Guan Eng tidak malukah?

Dalam masa yang sama, Lim Guan Eng DAP juga mengaku telah gagal dalam isu gelendangan ini :
“I admit that the homeless in the streets is a problem but arresting them is not a solution, just like in Penang, we put them in homes and they escape to live in the streets,” he said - more
Tapi jangan disamakan usaha gagal kerajaan DAP negeri Pulau Pinang dengan usaha sistematik dan baik yang dirancang oleh kerajaan BN Persekutuan di dalam usaha membantu gelendangan dan pengemis.

Sama juga dengan FDI negeri Pulau Pinang di bawah kerajaan Lim Guan Eng DAP yang jatuh teruk merudum sebanyak 83% daripada RM 10.45 billion ke RM 1.79 Billion sahaja.

Cermin diri dulu..... Guan Eng DAP.
  


4 Responses

  1. Anonymous says:

    Jgn cite la bab2 cina ni. Mmg bangsa pukimak. X yah la cite peringkat negeri ke negara ke. Kt tmpt kj aku management sume cine. Bangsa dorang berpangkat bangsa melayu kuli batak. Melayu nk berenti pg mampus la. Cine nk berenti siap offer gaji tinggi lg. Yg spm pekak pun jdi manager. Yg degree melayu jdi reception ke kerani ke. Ada la sesat dua tiga org jadi executive. Tu pun nk cover line bg cukup quota x nk nmpk kroni cine. Ada hr pun mcm pukimak. Bersepah melayu cine gak die ambik. Kj bwh cine ni mcm sial. Mmg jdi kuli haprak bangsat. KPI melayu jahanam.KPI cine tinggi bgus. Mmg dasar komunis. Jgn hrp la nk nek pangkat kj bwh cina. Kj la mcm nak mati sekalipun sampai pencen tahap tu jugk. Hr ramai je melayu...tpi jdi lalang. Aku mls nk sebut...tpi comp ni bank dn insurance share holder majoriti melayu babi. Keuntungan yg dpt dr hasil titik pluh aku mmg aku x halalkn dunia akhirat sepanjng aku kj situ. Gaji x setimpal dgn tanggungjwp. Ingat doa2 org yg dizalimi x de hijab.

  2. dap meman jenis pandai bermuka2 macam kaum itu sendiri sikap mereka sama shj.

  3. Anonymous says:

    DAP serta macai2nya hanya ada belakang cermin saja.menakala cermin yg nampak muka dihala pada BN sahaja.

  4. Anonymous says:

    DAP serta macai2nya hanya ada belakang cermin saja.menakala cermin yg nampak muka dihala pada BN sahaja.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.