..

..

ANAK MELAYU P.PINANG MERANA AKIBAT LADANG BABI CINABENG !!

on Wednesday, July 2, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsChina Press, 2 JUL 2014  -  Datuk S. Subramaniam - Menteri Kesihatan mengesahkan sebanyak 16  kes virus JE telah dikesan sehingga ini dimana empat kematian telah berlaku.

 Kes terbaharu melibatkan seorang pelajar lelaki tahun enam SK Kg.Selamat yg kini dirawat di sebuah hospital swasta di Bayan Baru, Pulau Pinang. Ekoran kejadian tersebut, Jabatan Veterinar Negeri Pulau Pinang telah mengambil 200 sampel darah babi di 20 ladang ternakan di Kampung Selamat, Tasek Gelugor, SPU utk dianalisis bagi mengesan virus JE.

Dr. Nabilah Abdul Talib berkata sampel tersebut dihantar ke makmal veterinar di Bukit Tengah dan di Ipoh, Perak untuk pemeriksaan lanjut bagi mengetahui samada ianya mengandungi virus tersebut.

Sampel tersebut diambil dari ladang babi yg terletak dlm jarak satu kilometer dari Sekolah Kebangsaan Kg. Selamat.
**  Mengapa kerajaan DAP tak menutup saja ladang babi ?? 

Kalau banjir akibat projek landasan berkembar  boleh dihentikan kerja -kerja sebelum ini , mengapa dalam kes ini tidak dikuatkuasakan ?? 

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.