..

..

WARDINA SALAHKAN KERAJAAN ISU REMAJA OKU TERABAI DIBIDAS RAKYAT PRIHATIN !!

on Tuesday, June 24, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


Wardina bangga sekali mengutuk & menyalahkan Kerajaan Malaysia dalam isu remaja OKU terabai sebaliknya memuji negara Australia lebih baik . 

Mungkin wardina tak tahu kerajaan telah memperuntukan berjuta ringgit bantu golongan OKU malah segala infrastruktur  dibina kerajaan mesra kepada golongan ini . Polisi Malaysia mungkin tak sehebat negara kebangaaan Wardina itu tetapi sebenarnya sudah banyak kerajaan kita bantu dan patut bersyukur .
1. MHS mengutuk sekeras-kerasnya Kenyataan Wardina Safiyyah yang menunjukkan kononnya Kerajaan Malaysia tidak bertanggungjawab dalam menangani masalah anak OKU. 

2. Wardina Safiyyah telah meletakkan dirinya sebagai kelompok elit yang boleh berfikir secara waras sepatutnya membuat rujukan sebelum mengeluarkan kritikan atau komen-komen yang merosakkkan diri sendiri. 

3. Wardina Safiyyah sepatutnya mengkaji berapa banyak RM kah yang telah dibelanjakan oleh Kerajaan bagi membantu kelompok Orang Kelainan Upaya ini. Berjuta ringgit dibelanjakan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat bagi membantu mereka.

4. Sudah tiba masanya untuk masyarakat juga mempunyai kesedaran sivik membantu kelompok ini dan bukan meletakkan segala-galanya kepada tanggungjawab KERAJAAN semata-mata. 

5. Wardina Safiyyah mungkin tidak mengerti bahawa Pihak yang bertanggungjawab yang menjumpai kanak-kanak malang tersebut adalah daripada ImIgresen (Agensi Kerajaan).Kemudian dihantar ke HOSPITAL Kerajaan dan di follow up OLEH Jabatan Kebajikan Masyarakat. 

6. Ingatlah Wardina Safiyyah,cermin lah diri dahulu berapa banyak telah kamu bantu orang lain sebelum mulut anda menuduh yang bukan-bukan kepada orang LAIN!! Ingatlah Allah maha adil. Satu jari yang ditunjuk kepada orang lain, empat jari yang lain menunjukkan kearah KEBODOHAN kita sendiri. 

WASSALAM

MHS, 
SEREMBAN, 
NEGERI SEMBILAN


3 Responses

  1. Anonymous says:

    minah ni patut bersyukur kerana anaknya tak tergolong sebagai anak OKU. Dah banyak kalilaa minah ni perasan macam dia ni bagus sangat.

  2. Wardina sudah tidak aktif lagi dlm institusi hiburan tanah air jadi dirinya telah dilupakan, maka dia pon buatlah kontroversi murahan
    dgn membuat kenyataan ini...supaya ada orang sokong dia.... hai inilah perangai manusia....

  3. Anonymous says:

    Dia ni patut di humban keluarg dari malaysia akai pendek perasan pandai

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.