..

..

RAFIZI KANTOI MENIPU , SHARIFUL BELUM JADI ADUN UMNO KETIKA DAPAT PROJEK UITM !! @dzainalabidin @NajibRazak

on Tuesday, June 17, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Merujuk kepada kenyataan Rafizi Jambu ( klik di sini )  yang menyerang UITM dengan mengaitkan pemimpin UMNO mendapat projek ternyata berniat jahat .

Memang syarikat yang mendapat projek  dengan merujuk fakta  di SSM memang betul  milik individu itu   tetapi SPIN & PUTAR BELIT   oleh Rafizi sebenarnya dalam isu projek UITM ini hanyalah semata-mata   mahu mengaitkan pemimpin UMNO dengan projek UITM .

Tender projek membina UITM Pasir Gudang ini keluarkan pada 2010 & ia berjaya  disiapkan  mengikut prosedur &  tempoh ditetapkan  oleh COSMIC Dimension Sdn Bhd .

Jadi , apa masalahnya buat RAFIZI ??  Sebab syarikat itu milik ADUN BERTAM Shariful Azhar  daripada UMNO & mahu disensasikan   ??

Sebenar  Rafizi berbohong kerana semasa pemberian tender itu 2010,  YB  Shariful hanya ahli biasa parti  yang tidak mempunyai jawatan di bahagian UMNO Kepala Batas & negeri.

Ini disahkan sendiri status keahlian Shariful  oleh Dato Zainal Abidin Osman, Pengerusi UMNO negeri Pulau Pinang.

Beliau  adalah ahli perniagaan profesional  yang layak untuk menjalankan perniagaan  seperti ADUN-ADUN lain termasuk Pakatan di negeri ditadbir mereka  .

Tuduhan Rafizi menyatakan  syarikat berkenaan tidak menunjukkan kewangan yang kukuh adalah DANGKAL !!

Kalau syarikat berkenaan tidak stabil dari segi kewangan , bagaimana BANK boleh luluskan pinjaman untuk menyiapkan projek ini sehingga siap ???


Daripada menyibuk menjaga tepi kain pihak lawan, Rafizi dicabar untuk mempersoalkan isu pemberian tender terowong lim guan eng di pulau pinang yang tidak telus  !!Rafizi  Jangan terkejut   syarikat yang mendapat kontrak bagi projek mega  terowong LGE   berbilion ringgit ini, iaitu Consortium Zenith BUCG Sdn Bhd (CZB), merupakan syarikat RM2 yang baru sahaja ditubuhkan pada 5 Julai 2012, iaitu sebulan selepas tarikh tutup penyerahan tender bagi projek tersebut pada Jun 2012.KLIK DI SINI


Jangan bersikap hipokrit.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.