..

..

PENDUDUK KG BAGAN AJAM BERANG KERAJAAN DAP GAGAL BELA TUNTUT PAMPASAN @dzainalabidin

on Tuesday, June 17, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments


Ada wakil rakyat yang menjadi Ketua Menteri pun tak boleh bela ... itu lah yang terjadi kepada penduduk Kg Bagan Ajam , Butterworth di dalam Parlimen Bagan seramai 60 orang     telah mengadakan Bantahan Aman terhadap pemaju Tah Wah Group Sdn.Bhd bg menyuarakan ketidakpuasan hati mereka terhadap Kerajaan DAP .

Turut sama beberapa pemimpin MCA yang kecewa nasib penduduk di situ tak dipedulikan wakil rakyat DAP .

Mereka menyatakan  ketidakpuasan hati  terhadap pemaju Tah Wah Group Sdn.Bhd yang mendesak serta mengarahkan penduduk yang masih  tinggal di atas tanah tersebut supaya segera berpindah keluar. dengan  menawarkan pampasan yang tidak berpatutan

 Kemarahan mereka ditujukan  terhadap Phee  Boon-Poh - ADUN SUNGAI PUYU dan LIM Guan-Eng - Ketua Menteri PP  selaku MP  BAGAN serta kerajaan DAP  yang gagal membela nasib mereka.

Banyak kampung2 Melayu di P.Pinang   turut menerima nasib seperti mana kampung Bagan Ajam .

Tetapi lihatlah  kaum Cina & India  di kampung ini berani bersuara menuntut pampasan yang setimpal sebelum diarahkan berpindah .

GPB harap penduduk Melayu  Kg Pokok Asam di Jelutong yang kini berdepan tekanan oleh pemaju  agar  berani menuntut pampasan setimpal sebelum diarahkan keluar . Kalau pemimpin Melayu PR  yang menjadi barua DAP tidak membantu & lepas tangan  , gunakan hak anda sepertimana penduduk Kg Bagan Ajam .
2 Responses

  1. Anonymous says:

    DAP nak ikut stail komunis di Singapura. Jadi tak hairan kalau berlaku di Penang.

  2. Melayu Singapore says:

    Blogger dengan tukang komen kat atas bodoh nak mampus. Kalau tak dihalau Cina Kampung Ajam, macai UMNO kata kerajaan DAP rasis dan pilih bulu dalam menguatkuasakan undang-undang-undang. Tanya plak kenapa Melayu je kena halau? Tak ke bangang namanya. Tukang komen kat atas plak kalau bodoh bertingkek-tingkek, duduk diam2 je. Kepala bapak ko nak kata kerajaan Singapore komunis. Semua orang tau Lee Kuan Yew orang yang paling anti-komunis. Kalau betul kerajaan Singapore komunis, kenapa kerajaan kami membiarkan orang kaya berniaga di Singapore? Kalau dah nama pun macai UMNO mesti bodoh. Fuck off la Melayu UMNO. Kita orang Melayu Singapore OK je dengan kerajaan kitorg. Kalau Singapore dipimpin UMNO, mampus Melayu merempat di Singapore

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.