..

..

DR MAZA MENGAKU SILAP SEBARKAN GAMBAR BAS #KEMBARAMAHKOTAJOHOR !!

on Thursday, June 26, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 15 Comments

Tolong sebarkan pembohongan ini....

Saya terpanggil untuk membetulkan sedikit kenyataan dari Dr. Mohd Asri berkenaan posting beliau di laman Twitter miliknya @realDrMAZA.




PENGAKUAN KESILAPAN SEBAR  TANPA USUL PERIKSA KEBENARANNYA 





Daripada posting tersebut, ramai yang boleh meneka bahawa apa yang dimaksudkan oleh Dr Asri adalah Kembara Mahkota Johor 2014. Gambar yang diupload tersebut telah menjadi viral di laman media sosial dan menimbulkan persepi kurang selesa di kalangan rakyat jelata terutama di Johor.

Berikut saya tunjukkan beberapa dalil bagi memperbetulkan dakwaan tersebut.

Cuba kita lihat gambar² di bawah ini.

1. Tidak terdapat corak pada dinding bas Kembara Mahkota Johor 2014 ini seperti yang diperlihatkan dari posting twitter Dr. Asri.


2.  Daripada sisi bas yang sama, tidak terdapat ruangan menyimpan keretaseperti dari posting asal Dr. Asri.



3. Stereng bas yang dipaparkan oleh posting Dr. Asri berwarna putih padahal yang sebenarnya berwarna hitam.



4. Ruang dalam bas yang tidak seperti dalam paparan gambar asal.

Bukanlah niat saya untuk memburukkan mana² pihak tetapi saya berniat untuk memaparkan realiti dan perkara sebenar yang wajib diperbetulkan di kalangan mata masyarakat. Berkemungkinan daripada sekeping gambar yang tidak sahih akan menyebabkan pelbagai persepsi timbul dan membuatkan banyak pihak tidak senang.

Ini posting saya yang kedua berkenaan'kesilapan' gambar yang tidakdisengajakan oleh Dr. Asri. Cuba tengok gambar di bawah, 'kesilapan' pertama beliau cuba membuatkan orang ramai marah dengan kerajaan Persekutuan.


Rujukan artikel jet mewah di sini.

Disalin dari :

sumber   http://riziqin.blogspot.com/2014/06/sekali-lagi-realdrmaza-kantoi-menipu.html?m=1


15 Responses

  1. Anonymous says:

    Kalau hati sudah busuk tak kira walaupun bekas mufti.

  2. usin says:

    Org agama tp hati perut serupa org x pernah belajar agama. Sindir, perli, kelirukan pembaca dsb. Apa bezanya dr maza dgn si macam haram? Lebih kurang je kan!!!

  3. Anonymous says:

    Apa ni..?? Masya Allah..!! Ustaz Maza jenis suka fitnah ker..!!! Mana dia dapat gambar tu????

  4. Anonymous says:

    Sudah laa.... dr gile...

  5. Anonymous says:

    Nak popular punya pasal, apa pun dibolehkan. Ramai yang gelarkan diri mereka sendiri sebagai ulamak, tapi lebih banyak mengeluarkan fatwa yang bercanggah asalakan Matlamat menghalalkan cara.

  6. Anonymous says:

    Ex Mufti/ Ustaz berjiwa Iblis..

  7. Anonymous says:

    Dr, Dr. Awat lagu ni Dr ?

  8. orang biasa pun selalu buat dosa kering inikan pula bekas MUFTI...sepatutnya tunjuklah akhlak yang mulia jgn buruk sangka...jgn menghukum seseorang hanya pada sekeping gambar...dosa kita dengan seseorang bolehla diampun tetapi dengan ALLAH macamna? (OPS... ALLAH NI YANG ISLAM PUNYA YE BUKAN KRISTIAN TAU....)

  9. Anonymous says:

    Saman je kalau fitnah.

  10. Anonymous says:

    Lepas ni macam mana nak percaya dengan ustaz-ustaz dan orang-orang agama? Sudah cukup dengan satu puak dengan tentera berjubah menjaja fitnah, pembohongan dan tuduhan palsu di masjid-masjid dan surau-surau. Ini lah dia petunjuk bahawa kiamat sudah dekat sangat.

  11. Anonymous says:

    Walaupun ini bukan kali pertama Maza kantoi tapi tahniah Maza berani mengaku bodoh buat posting tanpa usul periksa...

  12. Anonymous says:

    Dr maza gila jangan menyibuk pasal DYMM Tuanku sultan Johor . kalau pun dah kemaruk sangat nak jadi balaci dan pencacai , gunakan gambar lain sebagai bukti memfitnah ! nama shj DR , tapi bodoh piang !


    anak johor

  13. abg beca says:

    drMaza sebenar nye difitnah.. akaun palsu utk cipta kebencian.. zaman fitnah

  14. Anonymous says:

    Johor milik rakyat..bukan milik segelintitr orang...kuasa sultan johor beralih ke keturunan temenggung..jadi jangn sampai adat ditinggal..rakyat kebulur...raja bermewah..bangsa asing kaya raya...melayu..memberi setia diblas tuba..laksamana bentan

  15. Dr asri tu difitnah,,, die xprnh pn post artikel pasal bas sultan johor nih,.. Bnyk betul org anti ngan dr asri ni ek,.. Pe kate korng g selidik dulu betul2 sebelum g hantam die xtentu pasal, sbb pd pengamatan ak die xdela seteruk spt yg korang sangkakn,..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.