..

..

GAMBAR INDAH DI AWAL RAMADHAN , @NajibRazak ZIARAH PRESIDEN PAS

on Sunday, June 29, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments







alhamdulillah...GPB  amat terharu dan gembira bila melihat dua pemimpin utama parti berbeza yang mewakili majoriti Islam dan Melayu, sama-sama tersenyum...nampak jelas persaudaraan sesama Islam tetap kukuh.....

Hari ini DS Najib Tun Razak menziarahi rakannya Presiden PAS DS Abd Hadi Awang di hospital .

jadikanlah gambar ini sebagai pembuka jalan usaha menyatukan semua umat Islam di Malaysia tanpa batasan kepartian...


Abu Hurairah ra meriwayatkan: “Aku mendengar Rasulullah saw bersabda: 

“Kewajiban seorang muslim terhadap seorang muslim yang lainnya lima perkara, iaitu: Menjawab salam, menziarahi orang sakit, mengiringi jenazah (ke tanah perkuburan), memenuhi jemputan dan mendoakan orang yang bersin.” [HR Bukhari & Muslim]


4 Responses

  1. Anonymous says:


    siapa yang mula kan dua imam dalam satu kampong,lekas dia mampos lagi baik ,politik islam pipu rakyat,

  2. Anonymous says:

    abu hurairah itu hadis daif ,boleh pakai ayau tidak ,kita mahu sabda saw baru betul.

  3. tengoklah wahai seluroh penyokong pas tak pernah kita tengok dan dengar pemimpin pas datang ziarah pemimpin omno. doa minta pecah perut adalah.

  4. Anonymous says:

    apahal tak pergi hospital turkey.menyebok saja kat malaysia ni.dengar kata dia dah mula mengigau2,padan muka dia,

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.