..

..

WARKAH UNTUK DYANA SOFYA DAP DARI PELAJAR SENIOR UITM

on Thursday, May 22, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 CommentsWarkah Terbuka dari Senior Dyana "Uitm bukan milik UMNO,UiTM milik Rakyat".- kata calon DAP Teluk Intan, Dyana..

 Ungkapan Calon DAP Dyana sebelum ini telah diungkapkan berkali-kali oleh Pemimpin Tertinggi DAP. Bezanya dahulu Cina yang ungkapkan dan sekarang Melayu yang ungkapkan..mesej yang dibawa tetap sama iaitu ingin Menghapuskan Keistimewaan Melayu.

Sungguh licik permainan DAP ini persis permainan PAP suatu ketika dulu.

 Saya adalah salah seorang dari ratusan ribu bekas pelajar UiTM.

Saya terpanggil untuk menyatakan kepada semua terutamanya kepada bekas pelajar UiTM  Adik Dyana bahawa UiTM bukan Milik UMNO tetapi UITM SEBENARNYA MILIK MELAYU dan UMNO adalah parti yang memperjuangkannya.

 Saya pernah beritahu kepada rakan (bekas pelajar UiTM) dan adik-adik yang sedang menuntut ungkapan UITM ini adalah Untuk Islam, (untuk) Tanah Melayu... Universiti Ini Tolong Melayu...Universiti Ini Tempat Melayu.. Anak Melayu tidak kira fahaman politik menuntut dalam pelbagai jurusan di UiTM.

Yurannya berbeza dengan Universiti lain. Suasana pengajian berbeza dengan Universiti lain. Penerapan agama berbeza dan pendekatan semangat Melayu juga lebih dari universiti lain.

 Wahai Dyana, YA, UITM bukan Milik UMNO... UITM Milik hakiki MELAYU dan UITM adalah kebanggaan Melayu. Dyana, kamu muda lagi... usia kamu sedang meningkat. Bila kamu bergaul 23 jam besama Cina DAP. Kamu akan mudah terpengaruh dik.

 Jadi bergaul juga dengan Melayu.. Ingat Dik, Misi DAP adalah hapuskan keistimewaan Bangsa Kita Dik.

Ingat ya. Dik Dyana.

Kena ingat pemimpin tertinggi DAP pernah kata Melayu Adalah Pendatang.. DAP tetap dan konsisten pecah belahkan Bangsa Kita Melayu. DAP pengaruhi pemimpin PAS dalam bab penghinaan pada Nabi Muhammad SAW sehingga ada pemimpin PAS berkata Muhammad (Rasulullah) adalah sama dengan Muhammad atau Mamat Kampung.

DAP pernah pecah belahkan Islam dan Melayu melalui isu Kalimah Allah. DAP pernah mengharamkan sambutan Maulidurasul di Pulau Pinang..DAP pernah "sound" supaya tiada laungan Azan..

 DAP pernah menggunakan Taktik "ladang babi terbesar" untuk halau orang Melayu. DAP pertikai peruntukan untuk membina Masjid di negara kita.

 Ingat Dik, DAP sedang menggunakan adik Dyana untuk pecahkan Islam dan Melayu melalui Isu HUDUD.

Ingat Dik Dyana, DAP sedang gunakan adik dan Mak adik untuk pecahkan perpaduan Wanita Melayu yang sebelum ini menjadi TERAS kepada Melayu itu sendiri.

 Deen Qassim
 Ijazah Sarjana Muda Sains Pengurusan Rekod, UiTM Kelantan dan Shah Alam
 Pengerusi Pertubuhan Barisan Darulnaim Negeri Kelantan (BADAR)


6 Responses

 1. Rupanya untuk MELAYU sahaja? KESIAN BUMIPUTERA.

 2. Anonymous says:

  well commented and delivered. Saya adalah salah seorang yang ratusan lepasan UITM

 3. Anonymous says:

  Aku pun ex student, tak tergugatnya uitm tu dgn dyana sorang ni. Yg aku menyampah org2 yg cuba meraih popularity dgn cara mcm ni. Isu uitm dah lapok. Ingat uitm boleh bukak utk non bumi ke dgn beribu pelajar dan alumni uitm pempertahankan uitm melawan dyana seorang? Jgn buat malu alumni la dgn cara mcm ni.

 4. Anonymous says:

  Kepala hotak kau milik melayu. Bumiputra bukan semua melayu. Bodoh. Jgn kata non bumi akan terasa sebab mereka dah lama tak impikan nak msk uitm, yg terasa kami kaum2 lain tetapi bumiputera. Ijazah sains pengurusan rekod. Check la balik rekod awak tu betul ke tak betul bukan semua bumiputera melayu. Bodoh. Konon nak nasihat org. Kalau la nak ikut rekod, tanpa kami kaum lain bentuk bumiputera melayu tak cukup nak bentuk tanah melayu.cek balik sejarah pembentukan tanah melayu.

 5. Anonymous says:

  Saudara Syed Idrus Syed Mustaffa:

  Asal penubuhan adalah untuk Melayu. Baca la sejarah penubuhan. Jangan spin je.

 6. Sdr-sdr, UiTM utk Melayu dan bumiputera spt Org Asli,Iban,Bidayuh,Lun Bawang,Kadazan,Bisaya,Kenyah,Kayan,dan berpuluh etnik lagi yg terdapat di Sabah dan Sarawak.Mereka adalah kaum2 rumpun Melayu (walaupun ada pihak yg tak suka dirangkumi sbg rumpun Melayu) mengikut istilah sosiologi.

  Anak Bugis,anak Acheh dan lainnya yg berasal drp Indonesia yg kini warga negara Malaysia adalah kelompok rumpun Melayu.

  Terima kasih kerajaan BN kerana memberi peluang kpd anak2 bumiputera (kebanyakan miskin) melanjut pelajaran sampai peringkat saujana muda menerusi UiTM.Mana kita nak cari kerajaan spt ini.Nak harapkan DAP jauh panggang dr api.

  drp ex-ITM 1973/74

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.