..

..

TIPAH KOYA TEKAD AKAN MAKI ROSMAH KERANA NAK BUAT KEBAIKAN

on Thursday, May 8, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 13 Comments


Beginilah sikap pemimpin PKR  seperti Tipah Koya yang tak habis-habis buat dosa dengan mengutuk & maki DS Rosmah Mansor . Kebencian terlampau mereka terhadap Rosmah sudah mencapai tahap kronik hingga melabel isteri PM ini adalah perempuan jahat !!

Walhal  dalam Islam ,  mengutuk sesama muslim itu termasuk perbuatan yang berdosa, kerana kutukan dan laknat itu menjadi hak ALLAH SWT sahaja, dalam menghukum setiap hambanya. Rasulullah SAW sendiri    melarang perbuatan itu, bahkan menganjurkan sebaliknya iaitu supaya saling mendoakan sesama muslim agar mendapat nikmat dan kurnia dari ALLAH SWT.


Rasulullah SAW bersabda maksudnya, “Mengutuk seorang mukmin itu seperti membunuhnya.” (Hadis Riwayat Jamaah selain Ibnu Majah, hadis riwayat Tsabit bin Adl-Dlahak)

Nabi SAW  bersabda maksudnya : ” Sesungguhnya seorang hamba bila melaknat seseorang nescaya laknat itu akan naik ke langit kemudian menutup pintu pintu langit di bawahnya, lalu turun ke bumi menutup pintu pintu yang lain, kemudian mengambil tangan kanan di tangan kirinya, apabila tidak memenuhi sasarannya, ia kembali kepada orang yang dilaknat dan jika tidak boleh ia akan kembali kepada orang yang melaknatnya.”
(Hadis Riwayat  Abu Daud)
Rasulullah SAW  bersabda maksudnya  ” Tidaklah para pelaknat itu dapat jadi penolong dan saksi di hari kiamat.” (Hadis Riwayat Muslim dan Abu Daud)
Rasulullah SAW  bersabda maksudnya: ” Tidak patut seorang teman baik, mengutuk (temannya)”
(Hadis Riwayat Muslim dari Abu Hurairah)


tweet Tipah Koya hari ini   menyerlahkan lagi tembelang  sebenar kerja  fitnah jahat  pemimpin PKR  dengan  menjadikan DS Rosmah sebagai bahan kutuk & makian untuk membangkitkan kebencian rakyat kepada PM & kerajaan .

Modal mereka hanya lah maki & fitnah untuk menang PRU ..  inilah modus operandi jahat demi  " Matlamat menghalalkan Cara "



13 Responses

  1. Anonymous says:

    Kenapa nak salahkan 1 pihak aja. Sebelum ni ada ke isteri2 PM terdahulu dikutuk spt rakyat Msia mengutuk Rosmah? Bukan Latifah Koya shj yg mengutuk dan memaki hamun Rosmah, Latifah Koya hanya 1 dari berjuta rakyat yg meluat kat Rosmah. Patutnya nasihatkan dan suruh Rosmah cermin diri kenapa sampai begitu sekali, hampir semua rakyat Msia membenci beliau.

  2. Anonymous says:

    Latipah Koyak Rabak Syaitan Betina Berbangsa Keling Pariah!!!

  3. Anonymous says:

    Mereka terkena BADI BENCI...sebab itulah makanan, minuman dan igauan mereka. DOSA mengumpat tak dihiraukan lagi. Al-Qur'an celakakan para pengumpat sudah tak jadi rujukkan lagi. Sebab? Mereka sangka mereka KEBAL dosa..WaliyazubillahminZalik!

  4. Anonymous says:

    Hitamnya hati cik tipah ni. Kita di tuntut utk berbaik2 ... dia terang2 nak buat musuh. Semoga Datin Rosmah terus tabah. Tipah ni tertipu dgn fitnah anwar ibrahim.

  5. Anonymous says:

    Betullah bloger2 macai UMNO ni semua tak bertelo...mana2 komen yg tidak menyebelahi UMNO haram takkan disiarkan...

  6. Anonymous says:

    BIARLAH TIPAH LAKOYAK BERCAKAP SEHINGGA MULUT NYA SENDIRI TERKOYAK KOYAK !

  7. Anonymous says:

    Dlm hati ada penyakit. Tak diubati mk bertmbhlah penyakitnya.

  8. Anonymous says:

    Tipah koya ni ada masalah mental......kemunkinan besar bipolar disorder.....

  9. Anonymous says:

    mulut macam tu sebab dah banyak makan babi dap

  10. Anonymous says:

    Apa org mcm tu ada fk dosa pahala.dia xfk dosa.yg dia fk KUASA MENGUASAI.

  11. usin says:

    biarlah tipah koyak tu nak maki ke, nak hamun ke nak apa ke. itu je yg dia tau, biarkan jelah. itu kelebihan yg dia ada. rosmah, buat ajelah apa yg anda rasa nak buat. asal bukan buat jahat sudah. nanti kalau orang nak compare tipah koyak vs rosmah, tau yg mana jahat yg mana baik.

  12. Anonymous says:

    Jiwa sakit...tengok wajahnya penuh jelas dengan kebencian. Pernah nampak dia senyum? Penyakit hatinya telah terlalu parah!

  13. Anonymous says:

    biar la org kutuk rosmah byk lg baik..muga2 org yg kutuk akn muflis di perot bumi..bruntung lah ko rosmah..pedulikan je..cakap alhamdulliah pd mereka yg suka megutuk...satu doa yg dimakbulkan Allah ialah org yg dizalimi..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.