..

..

SAMM BENGANG AKTIVIS DITAHAN TERBABIT MILITAN , GELAR KERAJAAN MALAYSIA BARUA ZIONIS !! @PDRMsia

on Monday, May 5, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments
Tak sangka  antara 11 orang anggota  militan radikal  ditangkap  oleh PDRM di bawah SOSMA , salah  seorangnya adalah    aktivis SAMM . Patut la  Chegubard  meroyan sakan  hingga melabel  kerajaan Malaysia membodek Amerika & menjadi barua kepada ZIONIS .

Sepatutnya rakyat Malaysia dan Chegubard patut memuji PDRM kerana berjaya menangkap individu rakyat negara ini  yang sah terbabit dalam gerakan  mahu menghidupkan fahaman radikal Daulah Islamiah hasil bantuan puak pemisah di Filipana .

 Jika telah  berlaku seperti  insiden penculikan , pengeboman atau seperti tragedi Lahad Datu ,  PDRM dan kerajaan juga akan dipersalahkan pembangkang  kerana gagal mengesan awal pengganas  yang merbahaya kepada keselamatan negara ini . 
Hari ini , bila berlaku kepada aktivis mereka  ,  pelbagai tuduhan liar dilemparkan SAMM   dengan alasan mereka ini  mahu pergi berjihad   di negara bergolak Syria. 

Mengikut laporan media, kesemua yang ditahan ini merupakan satu kumpulan yang kononnya akan berlepas ke negara bergolak untuk berjihad. 

Sekali lagi, akta drakonian ini digunakan untuk menahan orang awam diatas satu kesalahan yang belum berlaku. Penahanan atas satu kesalahan yang berdasarkan kepada andaian dan risikan sedangkan PDRM mengakui ada di antara orang kena tahan ini tidak mempunyai rekod kesalahan lampau dengan Polis. Bagaimana pihak PDRM boleh membuat kesimpulan bahawa mereka ini sedang ingin berlepas ke negara bergolak untuk berjihad?

SAMM tidak menolak kemungkinan penahanan yang melibatkan anggota SAMM Johor adalah satu asakan politik untuk mengaitkan gerakan anak muda yang menentang dasar kerajaan dengan aktiviti militan.klik di sini
Seperti  kata KPN  mengenai alasan  jihad di Syria  , beliau   memberi peringatan kepada anak muda supaya jangan terikut dengan dakyah atau pujukan anggota-anggota kumpulan militan tetapi apa yang lebih penting kita perlu mengutamakan keselamatan negara dahulu,

 "Jangan cuba merekrut anak-anak muda kita untuk sama-sama menjadi pengebom berani mati dan sebagainya...jangan mengancam keselamatan rakyat dan negara kita. Bila ada unsur-unsur itu (mengancam keselamatan negara), kita akan bertindak,


Tetapi SAMM berniat jahat dengan  mempolitikkan penahanan anggota militan  bagi membangkitkan kebencian terhadap POLIS dan Kerajaan Malaysia .

Polis tidak sesuka hati menahan mereka ini bukan hanya berpandukan ANDAIAN  seperti di spin SAMM tetapi berpandukan bukti yang menunjukan kecenderungan mereka kepada unsur -unsur mengancam ketenteraman   &  keselamatan negara .

Biar lah Polis menjalankan tugas mereka  menggunakan kuasa  &  akta yang sedia ada bagi melindungan negara daripada ancaman militan .
Ahli kumpulan militan yang ditahan di Selangor, Kedah dan ibu negara baru-baru ini dipercayai merancang untuk menghidupkan kembali fahaman radikal Daulah Islamiah di negara ini dengan bantuan puak pemisah di selatan Filipina.

Fahaman itu pernah dibawa oleh kumpulan pengganas, Jemaah Islamiah (JI) di negara ini sebelum dihidu dan ditumpaskan pihak berkuasa beberapa tahun lalu.

Sumber keselamatan memberitahu, siasatan pihaknya mengesan wujud jaringan komunikasi kumpulan 'baharu' itu bagi mengadaptasi kepakaran daripada puak pemisah di selatan Filipina.

Sumber itu bagaimanapun enggan mendedahkan nama kumpulan berkenaan kerana masih dalam siasatan.
“Selatan Filipina diketahui merupakan pusat bagi kegiatan pengganas di Asia Tenggara dan kewujudan JI sebelum ini juga adalah hasil kerjasama dengan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) yang menyediakan kem untuk JI menjalani latihan.

“Kumpulan militan baharu ini pula sedang menjalin kerjasama ke arah itu dan tujuan mereka adalah untuk menegakkan syiar Daulah Islamiah di Asia Tenggara.

“Di selatan Filipina juga masih ada pengganas rakyat Malaysia yang lari dan bersembunyi di situ dan tidak mustahil, mereka berkomunikasi sesama sendiri," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.


Seorang lelaki yang digelar ustaz (tengah) bersama empat lagi yang dipercayai rakyat Malaysia memegang senjata ketika menyertai 'jihad' di Syria.

Semalam, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mendedahkan selain Syria, polis mengesan kumpulan militan baharu itu mempunyai hubungan dengan kegiatan pengganas di selatan Filipina.

Sebelum ini, polis menahan seramai 11 anggota kumpulan militan yang berselindung di sebalik misi kemanusiaan termasuk ketuanya dalam beberapa serbuan di Selangor, Kedah dan ibu negara.

Utusan Malaysia kemudian mendedahkan, puluhan rakyat Malaysia ke Syria sejak dua tahun lalu atas nama perjuangan 'jihad' termasuklah seorang lelaki yang digelar 'ustaz' dan seorang bekas pemuzik sebuah kumpulan terkenal era 90-an.

Sumber itu seterusnya mendedahkan, kumpulan militan tempatan tersebut setakat ini belum bertemu secara langsung dan hanya berkomunikasi melalui internet dengan puak pemisah di selatan Filipina.

“Cara mereka itu memudahkan mereka untuk melindungi setiap aktiviti radikal yang dijalankan dan tidak mustahil akan ke sana untuk menjalani latihan," katanya.


4 Responses

 1. Anonymous says:

  Malaysia bukan Negara Islam tapi Negara Paria Madir Mohd.

 2. Anonymous says:

  Boss korang yg barua zionis.....

 3. Anonymous says:

  SAMM barua siapa?

 4. Anonymous says:

  ANUWAR KAN POMBODEK NUMBOR SATU AMERIKA DAN ISRAEL.......MUDAH LUPA

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.