..

..

" NEW MALAYSIA " WASIAT TERBARU KIT SIANG SELEPAS GAGAL MALAYSIAN MALAYSIA

on Friday, May 9, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments




Apakah yang dimaksudkan dengan New Malaysia oleh Lim Kit Siang dalam satu ucapan umumnya baru-baru ini. Penerangan mudah ialah Malaysia perlu diperintah oleh ‘order’ baru secara keseluruhan. 

Kalau ‘order’ baru bermakna Malaysia perlu diperintah oleh satu pakatan baru atau pimpinan baru yang semestinya ada misi dan visinya tersendiri. Tidak semestinya Pakatan Rakyat. Atau mungkin juga Pakatan Rakyat untuk sementara waktu sebagai batu loncatan bersama dengan Parti Pas dan MP Melayu dalam Pas serta PKR.

Biasanya bila disebut New atau baru bermakna pemerintahan ‘order’ baru dengan misi dan visi baru dan buang mana-mana ‘order’ lama yang tidak bersesuaian dengan ‘order’ baru.




Antara perkara-perkara yang selalu disebut ialah Malaysia mesti bersih dari rasuah. Bila kita membincangkan masalah rasuah perkara yang selalu ditonjolkan ialah penerima rasuah. 


Sepatutnya Kit Siang perlu juga membongkar bukan sahaja penerima tetapi perlu juga siapa pemberinya. Siapa penerima rasuah terbesar di Malaysia dan siapa pemberi rasuah terbesar di Malaysia.

Tidaklah terlalu payah untuk mengetahui siapa pemberi apabila sudah ada penerima. Sabit salah penerima rasuah bermakna wujud pemberi walaupun mereka tidak disabitkan kesalahan kerana mereka yang buat laporan kepada pihak berkuasa setelah mereka memperolehi apa yang mereka hajati atau pemberi merasakan bahawa penerima sudah tidak ada manfaat lagi.

Malaysia adalah negara Islam walaupun tidak sempurna sebagaimana yang sepatutnya, tetapi ini adalah ‘order’ lama. 


Lagipun Kit Siang tidak akan menjadikan Malaysia sebuah negara Islam walaupun setengah pimpinan Melayu amat mengharapkan Islam akan dilaksanakan dengan persepakatan politik yang dibentuk.

Apakan mahu membentuk sebuah negara Islam, untuk melaksanakan hudud hanya satu bahagian dari ciri-ciri negara Islam pun mereka menolak. Dan amat malang lagi hudud hanya untuk orang Islam sahaja pun DAP dan MCA cuba menghalang. Rasanya impian pimpinan Melayu dari parti Islam untuk melaksanakan Islam bersama DAP satu tindakan yang susah untuk ditadbir, itulah perumpamaannya.

Malaysia adalah negara bangsa Melayu dan dihuni bersama dengan bangsa lain secara aman. Apakah New Malaysia yang dikehendaki oleh Kit Siang?. 


Secara mudah bermakna Malaysia bukan lagi negara bangsa Melayu. Bangsa Melayu tidak akan mendapat tempat yang sepatutnya dalam negara Malaysia. Simpulan mudah dengan apa yang ada sekarang ialah DAP membentuk PR bersama PAS dan PKR. 

New Malaysia bermakna pemerintahan Malaysia akan ikut persefahaman dalam PR. Adakah Melayu dan Islam mendapat tempat yang sebaiknya dalam PR?. 

Mungkin untuk sementara waktu masih ada ruang untuk pimpinan bangsa Melayu dalam PR mengemukakan hak-hak Melayu dan Islam tetapi tidak ada jaminan untuk seterusnya kerana tidak ada dasar yang tetap dalam PR.

Dasar dibentuk semasa perbincangan antara pimpinan tertinggi PR. Berdasarkan apa yang telah berlaku tidak disebut secara jelas bahawa Islam akan dilaksanakan di Malaysia. Pimpinan Melayu terutamanya PAS bukan dominan dalam PR. Lain keputusan Majlis Ulama lain pula kenyataan Presiden setelah alahan dengan pimpinan lain dalam PR.


 Untuk mengharapkan PKR terlalu amat jauh untuk mempertahankan Islam. Belum menang lagi dah memberi tawaran Timbalan PM kepada pimpinan DAP. Bahkan sudah ditawarkan Ketua Menteri kepada pimpinan Kristian di salah sebuah negeri di Malaysia.

 Parti pimpinannya tidak sebut pun untuk melaksanakan Islam di Malaysia. Lebih-lebih lagi parti yang tidak mempunyai dasar yang tetap. Pimpinan tertinggi boleh bertukar tangan pada bila-bila masa. Tapi apa yang penting ianya tidak membela bangsa Melayu dan Islam.

Jalan penyelesaian yang terbaik ialah bangsa Melayu perlu bina kekuatan sendiri. Kekuatan yang paling utama ialah kembali kepada Islam. Hidup mati bersama Islam kerana Islam yang telah menguatkan mereka. 


Bangsa Melayu perlu kepada persepakatan untuk membela hak bangsa Melayu dan Islam. Kekuatan bangsa Melayu tidak akan dapat dibina kecuali dengan Islam dan pemuafakatan antara bangsa Melayu. Tetapi perlu diingat pemuafakatan ini bukan menzalimi bangsa lain bahkan mereka akan dapat munafaat yang banyak dari pemuafakatan Melayu di Malaysia.

MELAYU SEPAKAT ISLAM BERDAULAT

Ustaz Sharipudin bin Ab Kadir
Ydp ISMA Pasir Puteh
merangkap
Ydp Majlis Syura ISMA Malaysia. 


5 Responses

  1. Anonymous says:

    Sokong penuh supaya seluruh penceroboh ini dihalau keluar. Cina adalah PENCEROBOH Tanah Melayu. Halau mereka kembali ke Tanah Besar China dan hapuskan hak mengundi dan bertanding di Parlimen atau Dewan Negeri, tutup dan hapuskan Semua Sekolah Cina@Penceroboh. Kuatkan Islam, Melayu Islam, Raja raja Melayu dan Bahasa Melayu.

    Penceroboh adalah sebab:-
    1. Agama Islam dipermainkan
    2. Bahasa Melayu dirosakkan - Mereka masih mengagungkan Bahasa Inggeris
    3. Raja-raja Melayu mahu dihapuskan (walhal Penceroboh ini tidak pernah menderita pun akibat Ketuanan Melayu)
    4. Merosakkan ekonomi Orang Melayu
    5. Menghalang Orang Melayu membeli rumah dan seterusnya menguasai majoriti undi satu satu kawasan dengan masyarakat Penceroboh.
    6. Tidak Menghormati Tuan punya Negara Malaysia
    7. Lebih Cina daripada Cina di negara China dengan sibuk membuka sebanyak banyak sekolah aliran Cina dengan sejarah China dan Bahasa China sebagai matapelajaran utama.
    8. Membunuh ekonomi orang Melayu dengan pengambilan warga asing.
    9. Merosakkan institusi kewangan Melayu dengan mengawal aliran wang masuk ke Negara.
    10. Mereka adalah kafir laknat yang melawan perintah Allah dan Rasul Allah, makan binatang haram, makan babi dan tidak hormat bulan Ramadhan.

    Apakah bangsa kafirun ini yang anda mahukan jadi pemimpin? Ini negara kita, MALAYsia bukan CINAsia. Hapuskan Penceroboh, halau Penceroboh!

  2. Anonymous says:

    Malaysia negeri melayu, dulu nya dipanggil Malaya..dah jelas MALAYA adalah negeri Melayu...dulu ada Federated Malay State dan Unfederated Malay State...Straits Settlement adalah mainan British menipu raja raja melayu, dan negeri seperti Penang dan Singapore dipinjamkan kepada British...macam mana British merampas Palestine, begitu lah jadi model merampas Penang dan Singapore...Bermula zaman kerajaan melayu Melaka...semenanjung termasuk Singapore adalah hak melayu..mengapa di pertikaikan hak orang melayu, gugusan kepulauan melayu juga hak melayu, kenapa di pertikaikan...India ada lah india, China adalah China...jadi nampakkah apa itu MELAYU, apa itu CHINA, apa itu India..

  3. Anonymous says:

    nak tahu melayu ke bukan lihat bahasa ibunda, mungkin telor/loghat berbunyi lain tapi kata kata sebutan berbunyi sama atau seakan akan sama, sebab itu tagalog juga adalah melayu yang di maksudkan dari malay archipelago, gugusan pulau melayu,
    tapi kalau cakap ibunda bunyi,,,tok tok cheng, lidah berbelit tu dah pasti bukan melayu...warna kulit, budaya, juga mencerminkan ibunda..adakah budaya tok cheng dan kedangtong itu mencerminkan budaya melayu...

  4. Anonymous says:

    Yang paling utama kita kena hapuskan dulu si penceramah tu..memang sial...kehadiran beliau dlm dunia politik di malaysia ni sejak bila? Perdana Menteri Malaysia dah 6 orang bertukar
    ganti tetapi si sial ini masih lagi di tampok lama...bila DAP nak tukar baru??? cu cita sikit...patutnya si lahabau ni dah sedar diri..nak tunggu mampus atas kerusi ke atau nak ikut macam Karpal Singh

  5. Anonymous says:

    DAP dah lama ada dalam Malaysia, tapi apakah nilai nilai murni yang di bawa, selama yang kita tahu DAP hanya membawa perpecahan rakyat, kenapa DAP tak boleh bagi idea untuk hidup bersama aman damai, jangan usik hak peribumi, sesiapa saja dimalaysia ini bebas untuk jadi kaya raya kalau itu matlamat DAP dan cina, adakah kerajaan pimpinan majority melayu menghalang dia, siapa billionaire di Malaysia..adakah Melayu,..tak Nampak ke, siapa yang memiliki bangunan, perniagaan besar di Malaysia, adakah kerajaan Malaysia menghalang, kenapa DAP tidak fikir untuk hidup baik baik tidak mengancam peribumi terutama Melayu...jangan lupakan sejarah bahawa Malaysia adalah Malaya dan Malaya adalah negeri Melayu..DAP cuba fikir...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.