..

..

MAT SAID DEDAH PASAL KENDURI ANAK , SANGGUP JADI SI KITOL TIKAM BELAKANG UMNO !

on Tuesday, May 13, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 10 Comments


Seperti lagu Anak Kecil Main Api , " akibat sengketa di antara kita , bumi ini dipijak milik orang " ..

 Mat Said mengamuk dan marah PM kerana menolak pemohonannya untuk menangguhkan pertukaran  MB Terengganu dengan alasan kenduri kahwin anaknya  , kini negeri diperintah BN bakal hilang .


Apapun ini tahap  kualiti pemimpin UMNO sekarang ...pasal isu peribadi ini  pun keluar parti & tak hormati keputusan pemimpin .

Ternyata  jatidiri & kesetiaaan Mat Said terhadap parti tidak sekuat Idris Jusoh semasa PRU12 di mana mendapat sokongan 22 orang  Adun tetapi diperkenankan Sultan. Tapi Idris tak keluar parti seperti Mat Said kerana beliau adalah pejuang sebenar parti .

Mat Said pulak  tak utamakan kepentingan rakyat dan parti tetapi hanya fikirkan perkiraan peribadinya ...


Apapun , orang Melayu tak pernah berlajar daripada sejarah .  Dalam politik Melayu dari  zaman dulu Kesultanan Melayu Melaka hingga sekarang  , ia masih lagi berulang .


Masa kita ada kuasa kita minta semua orang termasuk ahli parti  sokong kita jadi MB ...tetapi  bila kita hilang kuasa kita tikam kawan2 kita dari belakang termasuk Presiden parti ??

Mat Said ternyata hari ini telah melakar sejarah baru negara bila mana alasan isu anak kawin sanggup menggadai negeri kepada lawan .


10 Responses

  1. Anonymous says:

    mat said haramjadah!

    x dapat jawatan terus khianat parti sendiri!

    dasar pemimpin mangkuk jamban!

  2. Anonymous says:

    Tak tau kenapa Mad Said mengkhianati parti yg selama ini memberi kesenangan kpd beliau sekeluarga.Alang2 elok beliau kosongkan juga sbg ADUN.Kalau beranilah.

    UMNO Terengganu menanti tumbangnya kerajaan mereka sebab "si kitol" dlm UMNO sendiri.PAS dah buka pancing.

  3. Anonymous says:

    jgn lah sampai maki2x camtu, x baik ...

    mgkn dia ada alasan tersendiri cth nya persediaan logistik kenduri dsb. apa salahnya PM tangguhkan sebentar, bkn brp hari aje pun ... ha, skrg siapa yg rugi bila org dh merajuk?

    - Hantu Siber -

  4. arcadia says:

    Bro, kan dia ckp mintak tangguh sampai lepas 17, xkan la 3,4 ari tu pon xleh nak tangguh. Lagi satu, ingat kiterang xtau ke punca trengganu hampir kalah ari tu? Bila dah jadi camni nak salahkan mat said je? Ahjib ngan punahsihat xsalah?

  5. Anonymous says:

    Semua dalam umno mcm tu..politik ..kuasa dan RM ...bukan rosmah mansuh heheheehe itu tak masuk pot..meluat dgn ahjibgor

  6. aku says:

    salam bro..
    kalau tak tahu hujung pangkal, jangan melatah bro...kita sesama Islam harus sentiasa berwaspada...
    TQ

  7. Anonymous says:

    Itulah jiwa pemimpin umno, lg ramai akan keluar dan lompat parti bila bn kalah pru nanti, tiada roh perjuangan, ramai sgt pemimpin umno yg dah jd pondan, malunya nak mengaku ahli umno.

  8. Pak Kadiaq says:

    GILA KUASA, GILA HARTA, GILA PANGKAT, GILA KEDUDUKAN, GILA NAMA, GILA WANG.. BEGINI LE MENTALITI PEMIMPIN MELAYU KINI. TIADA KEIKHLASAN DLM PERJUANGAN.. SEMUANYA SAMA!
    RAKYAT & NEGARA SENANG2 JE DIPERMAINKAN.. SIALAN PUNYA MANUSIA!

  9. Anonymous says:

    Ini berlaku kerana DS Najib terlalu harapkan barua politik beliau yang sanggup merosakkan iklim politik yang telah mula bersinar di Terangganu, tiada masyuarat dan kompromi antara Dun Terangganu dengan PM atau TPM. Prinsip UMNO sekarang ialah ' Yang baik dibuang dan yang buruk disimpan'. Tahniah Mantan MB kerana memberi pengajaran yang berguna kepada DS Najib dan seluruh pemimpin tertinggi UMNO yang gila Kuasa.

  10. Anonymous says:

    macam budak kecik..apa lagi yangbolih diharapkan daripada pemimpin melayu sekarang.melayu semakin lemah.yang tinggal hanyalah sisa sisa kuasa yang ada..sisa itu pun nak digadaikan kepada orang lain..kepada pemimpin melayu tak kira apa party anda,,duduk dan renungkanlah nasib bangsa anda..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.