..

..

DYANA SOFEA JAJA UITM UNTUK BUKAN MELAYU JUGA PERLU DIWUJUDKAN !! #PRKTelukIntan

on Tuesday, May 20, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 CommentsDyana ni kalau  memberi ceramah memang OUT ...tapi kalau bab menghentam Melayu ,  UMNO & pejuangkan hak samarata  memang dia terbukti berjaya  memuaskan  nafsu serakah DAP !!

Bila MT UMNO Datuk Razali Ibrahim mencabar dia menegur tindakan pemimpin chauvinis DAP yang mempertikaikan hak keistimewaan orang Melayu  dalam konteks kontrak sosial & Perlembagaan Persekutuan seperti kewujudan UITM  , dia meroyan lalu menyalak balik seperti anjing DAP .

Dia mahu akses  kualiti pendidikan yang baik diberi kepada semua kaum malah mahu mewujudkan sebuah lagi institusi seperti UITM untuk bukan Melayu !!

Apakah tak cukup  Universiti Wawasan , UTAR  dan IPTS yang majoriti  dipenuhi bukan Melayu  hingga mahu kerajaan wujud lagi UITM khas pulak untuk mereka ?

UITM diwujudkan adalah hasil perjuangan orang Melayu & UMNO dahulu untuk masa depan anak bangsanya dalam pendidikan   tapi hari ini sudah ada yang  mahu  peluang & keistimewaan itu dibuka kepada bangsa lain hasil daripada doktrin Malaysian Malaysia DAP !!
4 Responses

 1. Anonymous says:

  Standard! Org melayu suka pertikai bangsa sendiri....

 2. Anonymous says:

  Jom hapuskan sekolah Kebangsaan Cina sebab kita tak ada Sekolah Kebangsaan Melayu...baru Adil.

 3. Anonymous says:

  bodoh

 4. Anonymous says:

  Melayu itu pelarian dari Palembang, menjajah semenanjung suvanarbhumi.. Tanah ini bukan milik Bugis Selangor, Johor, Jawa Johor..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.