..

..

DEMONTRASI BANTAH GST DI PARLIMEN BAGAN MEMALUKAN GUAN ENG !! @dzainalabidin

on Thursday, May 1, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 9 Comments




Usaha  kerajaan DAP mengajak warga P.Pinang turun  berhimpun membantah GST hari ini 1 Mei 2014  tidak mendapat sambutan dengan kehadiran hanya 200 orang sahaja !!

 Kegagalan ini pastinya  mengecewakan & memalukan   Guan Eng & DAP kerana ia dibuat di Parlimen Bagan iaitu kubu kuat parti chauvinis ini . Mereka menjangkakan kehadiran  akan ramai  kerana dibuat di parlimen  majoriti Cina yang mana kuat menyokong DAP

Jika begini sambutan himpunan  bantah GST  peringkat negeri  , ini membuktikan majoriti rakyat P.Pinang sudah muak siri  demontrasi pembangkang ini  walaupun ia  dianjurkan menggunakan nama  MTUC  P.Pinang yang  didalangi pembangkang

Kita boleh lihat sendiri beberapa pemimpin Pakatan turun menyampaikan ceramah menghasut & memutarbelitkan fakta mengenai GST bagi membangkitkan kebencian rakyat kepada kerajaan  .  Antara yang hadir ialah TKM2 P Ramasamy & Adun Kangkung iaitu Lee Kai Loon.


Mengapa pembangkang GST yang diyakini boleh memberi manfaat kepada negara dihentam pembangkang ??Ia  telah digunapakai di 160 buah negara dan sudah tentunya baik .

Untuk mengetahui   mengenai kebaikan GST dan faktanya .. KLIK di bawah ini

http://gst.customs.gov.my/ms/gst/Pages/gst_hdw.aspx

Apakah  kebaikan GST ??









DEMONTRASI BANTAH GST GAGAL DI P.PINANG !!!
















9 Responses

  1. Anonymous says:

    rumah nak murah tapi state gomen yg tak nak buat, PBA siapa yang jaga, bengong ker orang penang,

  2. Anonymous says:

    memang bengong

  3. Anonymous says:

    Bagus le tu.... Rumah & Air tu state yg punya laaaa.

    Samada pendemo ni bangang nak mampus atau memang Penang State (DAP) tak buat kerja

  4. Anonymous says:

    ....built more affordable house...mcm peril guan eng jerrr

  5. Anonymous says:

    pesta ambik gamba sempena cuti umum ....
    besok keje balik .. makan gaji ngan gomen

    hehehehehehehehehehehehehehe

  6. Anonymous says:

    Alahai...byk nie je???kah kah kah...tido lagi baik laa woooiiii...

  7. Anonymous says:

    Bodoh macai PR.. Krjn Lim tokong tu lah yg kasi naik harga rumah.. harga rumah di Penang sengaja di naikkan dgn membiarkan developer mewah bina rumah harga juta2 per unit. PBA air tu DAP yg controll bodohx100 macai2 PR..especially macam hamba abdi DAP=PAS!!

  8. Bo Lar Weh says:

    Bila takdak Melayu, takdak lah perhimpunan...DAP selama ini tahu orang Melayu suka berhimpun walaupun tak faham apa yang dihimpunkan.

  9. Anonymous says:

    Tak ramai melayu pas kat situ sebab tu tak ada orang nak demonstrasi..........melayu pas mat sabu dah bawak ke kl .....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.