..

..

ANJING BARUA DAP DIKERAH UNTUK SERANG PEMUDA UMNO DI DUN P.PINANG

on Thursday, May 22, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments





 Perkarangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang kembali kecoh kira-kira pukul 12.30 tengah hari Khamis apabila seorang ahli Soladiriti Anak Muda Malaysia (SAMM) mendakwa dikasari sekumpulan Pemuda Umno.‬
‪Lelaki tersebut yang mendakwa kumpulan yang berada di seberang jalan di hadapan DUN memijak kasut dan merampas topi kaledar miliknya.‬
‪Kekecohan itu menyebabkan kesesakan di Lebuh Light.‬
‪Lelaki terbabit dilihat dibawa oleh polis untuk beredar dari kawasan tersebut.‬
Apa salah saya? Saya nak pergi minum tapi mereka pijak kaki saya,” dakwa lelaki itu.

Ketua Pembangkang Datuk Jahara Hamid dan beberapa Adun BN turut keluar untuk menenangkan keadaan.

“Hangpa kena ingat, hangpa pembangkang di sini,” katanya.
Polis berjaya mengawal keadaan dan situasi kembali normal kira-kira 15 minit kemudian.
Seramai 20 Unit Tindakan Ringan (LSF) ditugaskan mengawal pintu utama DUN sejak pukul 8.30 pagi untuk mengelakkan insiden menceroboh masuk dewan pada petang Rabu tidak berulang lagi.
Sementara itu, Exco Pemuda Umno, Arman Azha Abu Hanifah menafikan sekumpulan pemuda Umno mengasari lelaki tersebut.
Sebaliknya, beliau mendakwa lelaki tersebut yang memulakan provokasi terlebih dahulu.
“Dia datang ke arah kami dan bersalaman dengan ketua bahagian kemudian tunjuk helmet yang tertera perkataan ‘asal bukan Umno’,” kata Arman ketika ditemui pemberita.













6 Responses

  1. Anonymous says:

    sekali lagi melayu membuktikan mereka memang bodoh. beraninya hanya sesama sendiri

  2. Anonymous says:

    ni ka mamat yg duk kecuh kat dataran ari tu .. ??
    yg duk cakap arghhhhhhhhhhhh .. arghhhhhhhhhhhhh ... pasai member dia kena katok dengan Amal Pas tu ??
    mai .. mai try hang punya nasib kat Teluk Intan pulak
    kami ni setakat orang kampong jer .. mai ..mai

  3. Anonymous says:

    Syabas SAMM,engkau lah pejuang sebenar yang hanya berani dengan kaum sejenis kamu sahaja..kamu sanggup bertekak dengan mereka yang sama dailek percakapan dengan kamu sahaja, tetapi amat sedih kerana kamu tidak memahami apa juga percakapan dari bangsa yang terang terang menanjingkan kamu sehingga kamu sanggup memusuhi manusia sebangsa dengan kamu...tak terbukakan mata dan fikiran kamu wahai SAMM....jangan lah jadi bodoh wahai melayu yang menganggotai SAMM...jangan kecerdikan kamu hanya setaraf dengan Boss kamu Che gu Bard.

  4. Anonymous says:

    Belasahh jaaa bdak kecik tu....

    Dia belom rasa lg buah pukul pecah 4...

  5. Anonymous says:

    Wkekekkee..... hampa provok naaa....hari ni hari hangg samm. Sket hari lg hari kami tiba. Hang tauu laaa nnt. Bebuihh mulut tu nnt.

  6. tobeng says:

    samm ni grup budak2 baru nak up yg konon2 berjiwa rebel yg cuma layak jadi anjing kapir.Tipikal Melayu memang suka jadi barua sejak dari zaman Melaka sampailah zaman spura dijajah cina.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.