..

..

GUAN ENG DIDESAK LETAK JAWATAN SEBAB SKANDAL PROJEK SISTEM PARKING & PENCEROHAN BUKIT RELAU !!

on Tuesday, April 29, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments

Ketua Menteri Pulau Pinang, Guan Eng diminta meletak jawatan sehingga siasatan SPRM terhadap tuduhan salah guna kuasa dalam projek sistem parking selesai. 

Menurut Ramesh Rao, pada 25 April yang lalu aduan difailkan kepada SPRM membabitkan dua tuduhan iaitu menyalah guna kuasa selaku Ketua Menteri dalam projek sistem parking serta pencerobohan secara haram Bukit Relau.



Dimaklumkan esok satu desakan besar-besaran agar Guan Eng meletakkan jawatan akan dilakukan oleh Pertubuhan Minda Sosial & Prihatin serta Kongres Melayu Pulau Pinang. 

Nampaknya kini, Guan Eng tidak lagi mengamalkan konsep Cekap, Akauntabiliti dan Telus (CAT) sebagaimana dihebohkan DAP ketika dulu. 

Ia terbukti melalui isu pembelian mercedes selain kegagalan Guan Eng menjelaskan mengenai wang kutipan 20 sen hasil 'jualan' beg plastik pada hari isnin iaitu Hari Tanpa Beg Plastik (HTBP) yang diperkenalkan DAP sejak 2010.

Kepada masyarakat Penang, esok baik hangpa pakat ramai-ramai kasi ajaq Guan Eng :




Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.