..

..

ANWAR SEORANG JE TAK PANIK BERDEPAN MEDIA ASING !!

on Friday, March 21, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


Terdahulu sebelum itu, Anwar membidas sikap kerajaan yang tidak telus dan gagal mengendali isu kehilangan pesawatMH370 sehingga mendapat kritikan antarabangsa.
Jelas Anwar, kelemahan itu dapat dilihat apabila kerajaan memberikan jawapan yang bercelaru dan tidak konsisten kepada media antarabangsa yang tampil membuat liputan kehilangan misteri pesawat tersebut.
“Selama ini dia (kerajaan) jaga utusan, TV3, RTM dan surat khabar Umno, itu dia boleh kawal.
“Dia tak biasa dengan media antarabangsa, bila media antarabangsa serang, dia jadi panik,” jelas Anwar dalam satu lagi ceramah di Kajang pada 14 mac lalu.
Katanya, tambah memalukan apabila ketidakmampuan kerajaan mengendali isu berkenaan turut diselar media antarabangsa.
” New York time kata, tak layak menteri-menteri ini jaga dan kendali, satu dunia kata tak layak, ini kenyataannya,” tegas Anwar.


*** Kalau begini kritikan Ketua Pembangkang ...nampaknya  Anwar seorang je pemimpin Malaysia  yang boleh berdepan serangan media asing & kendalikan krisis seperti ini ...haha


dengan media tempatan dia berani halau & u ulang I saman 
tapi dengan media asing ???  


3 Responses

 1. Anonymous says:

  Benda simple pasal Zaharie boleh TERSILAP cakap..

  PKR Parti KeBODOHAN Rakyat..

  Ucapan yg memalukan... salah besar atau tujuan jahat.. Tapi Hati Anwar Memang Hitam.. lagi Jahat

 2. Anonymous says:

  Masih ada rakyat Malaysia yang masih nak sokong kaum nabi Luth ni. Kalau zaman nabi Luth pun tuhan boleh turunkan bala. Apatah pada golongan manusia begini. Betapa bodohnya rakyat Malaysia terutamanya yang berjuang atas dasar ugama kononnya, Parti Islam SeMalysia.

 3. Anonymous says:

  Bila la anak pak brahim ni nak dapat taufik dan hidayah. Ya allah ku mohon pada mu agar ketua pembangkang ni kau berikan hidayah dan kau gerakan mulut nya untuk sentiasa bercakap benar.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.