..

..

ADUN PKR BIADAP , TAK SENSITIF KEMATIAN ANGGOTA POLIS DIBUNUH PENJENAYAH

on Thursday, March 6, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsPergerakan Pemuda UMNO negeri cukup terkilan dan sedih diatas kenyataan yang tidak berperikemanusiaan oleh Afif Bahardin.

Ayat "penjenayah bunuh polis itu' pemuda mengandaikan ianya merujuk kepada pembunuhan Koperal Raja Aizam di Klang semalam. Kenyataan ini tidak wajar dikeluarkan oleh seorang Exco kerajaan negeri, ADUN dan yang lebih penting saudara seislam. 


Kita perlu lebih sensitif dalam mengeluarkan kenyataan bilamana ianya melibatkan hati dan perasaan seorang wanita yang baru menjadi balu dan ketiga tiga anak Allahyarham.


Pemuda amat faham bahawa beliau ingin bertanding untuk jawatan yang lebih tinggi dalam AMK dan perlu dilihat  seperti seorang pejuang kepada rakyat menjelang pemilihan ini. Malangnya kenyataan yang tidak sensitif langsung tidak perlu digunakan sebagai platform untuk meraih sokongan menjelang pemilihan AMK dalam sedikit masa lagi.

Dr Afif perlu memohon maaf kepada keluarga mangsa, kami amat pasti keluarga mangsa cukup terguris dengan kenyataan beliau. Janganlah menambah kedukaan mereka dengan membuat kenyataan sebegini.


Pemuda ingin merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham dan berdoa agar roh Allahyarham ditempatkan bersama orang beriman.

Al Fatihah kepada Allahyarham Koperal Raja Aizam

Rafizal Abd Rahim
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang


2 Responses

  1. Anonymous says:

    xlayak panggil Dr Afif.. panggil Babi afif je..sial punye orang..

  2. Anonymous says:

    Memang BANGSAT, si mamat PEMBANGKANG DAJAL tak sedaq diri ni! Kalau dia kena BUNUH oleh PENJENAYAH; baru dia sedaq! Mungkin dia sendiri penjenayah - sebab itu benci sgt polis tak?! Sedih betul polis/tentera yg. majoriti Islam/Melayu BERJASA kita asyik dibunuh dgn. KEJAM!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.