..

..

NASIB SMK PENANTI TEMPAT BUANG UNDI ANWAR YANG DIPINGGIRKAN !! @drnovandri @dzainalabidin

on Thursday, February 20, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments SMK Penanti merupakan tempat membuang undi Anwar Ibrahim  di dalam DUN Penanti & Parlimen Permatang Pauh ketika PRU13 lalu .

Selepas menang sebagai Ahli Parlimen  , apa yang istimewa sekolah ini dapat daripada Anwar ?? Langsung tidak dipedulikan beliau mahupun Adun Penanti sendiri .


Menurut sumber daripada guru sekolah berkenaan , pengurusan sekolah amat  memerlukan dana untuk pelbagai projek untuk kegunaan   pelajar contohnya seperti membina semula tapak tempat perhimpunan pagi di perkarangan sekolah


Jumlah pelajar yang ramai menyebabkan ada pelajar  terpaksa duduk di atas padang sekolah  .  Tetapi ia tidak mendapat perhatian Ahli Parlimen Permatang Pauh walhal anak-anak pelajar yang bersekolah di sini adalah anak kepada penyokong tegar beliau . 

Malah lebih menyedihkan , Yayasan Aman milik Anwar  bukan sahaja tak membantu dari segi peruntukan malah tidak membenarkan pelajar2 sekolah ini berlatih kawad di perkarangan bangunan mereka . 

Mujur lah ada Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh , Cikgu Mohd Zaidi Mohd Said yang juga bekas pelajar sekolah berkenaan yang banyak membantu pihak sekolah dan PIBG.  Selain SMK Penanti , Cikgu Zaidi juga banyak membantu  PIBG sekolah lain di Permatang Pauh dari segi peruntukan terutama  untuk dana PIBG  . 

Kesimpulannya ,  apa sumbangan Anwar & PKR kepada pendidikan anak -anak Permatang Pauh ? Adakah  Anwar peduli  masih ada lagi  pelajar tingkatan 1 tak boleh membaca & mengeja di SMK Penanti ??

Sebaliknya dia sibuk di Kajang dan gila nak menjadi MB Selangor . Anak Melayu Permatang Pauh akan terus dibiarkan dan bagi mereka itu kerja guru untuk mengajar . 


3 Responses

 1. Anonymous says:

  Setuju... kesian budak2... dah la tar tmpt prhimpunan pun x rata....

 2. Anonymous says:

  he..he..he...tahniah pengundi Penanti......ber tong tong najis dapat dari penggemar kunyit tegar ni......
  jumpa lagi next PRU......bye.....

 3. Anonymous says:

  apa yang UMNO dapat kalau dia tolong.

  dapat fitnah lagi ada la..

  PRU14 nanti dah tentu UMNO kalah lagi.

  UMNO ni tak yah bahasa2 lagi la.. kalau dah orang permatang pauh xnak tu, apa nak ditolong lagi.. pi tolong tempat UMNO menang sendiri la..

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.