..

..

MPSP HALALKAN PENIAGA SAYUR CINA BUKIT MERTAJAM BERNIAGA TEPI JALAN ??

on Thursday, February 6, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 CommentGPB menerima hari ini beberapa keping gambar tindakan MPSP yang membuat lot petak berniaga untuk peniaga2 sayur Cina  di pekan Bukit Mertajam berdekatan pasar.

Sebenarnya ini merupakan tindakan pembetulan  semula  oleh  MPSP untuk membuat lot petak kerana sebelum ini mendapat bantahan dari peniaga Cina yang mendakwa tidak mengikut feng shui .

Feng Shui  pun boleh ubah ye  peraturan  MPSP ..hahaha..

Difahamkan sebanyak 270 petak dicat semula sepanjang jalan bagi menempatkan peniaga  berikutan kebakaran di pasaraya GSL tempoh  hari .


Persoalannya , bila mana MPSP begitu tegas menguatkuasa undang-undang kepada peniaga-peniaga Melayu yang berniaga di tepi jalan dengan tegas   , peniaga Cina di sini  pulak beruntung kerana  dilayan begitu baik  sekali atas arahan ahli Majlis & Kerajaan DAP .

Sewajarnya jika pasar itu didapati tidak  selamat akibat daripada kebakaran , sewajarnya ia  dipindah ke penempatan sementara  bukannya di tepi jalan yang ganggu lalulintas  .

Cuma bila mereka berkeras nak juga berniaga di tepi jalan , memang beruntung la kerana mereka  mendapat keistimewaan khas  ini  daripada Guan Eng & kerajaan DAP !! .One Response

  1. Anonymous says:

    Untuk pengetahuan,pada waktu lewat malam, peniaga tersebut cuma menutup sayuran mereka dgn plastik sahaja dan membiarkan hingga ke pagi.Ada satu ketika saya terlihat tikus keluar masuk melalui plastik tersebut.Anjing juga banyak berkeliaran di sekitar kawasan tersebut.Kepada pengguna-pengguna islam...fikir-fikirkanlahh

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.