..

..

ISU SEK MENENGAH TAMIL BUKTI KEBODOHAN GUAN ENG BUTA AKTA PENDIDIKAN @dzainalabidin @NajibRazak @RRafizal

on Sunday, February 23, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment


1.  Isu Sek Menengah Tamil mahu dibina kerajaan DAP P.Pinang tiba-tiba meletup  bila Guan Eng selaku Ketua Menteri   meroyan di sidang media dengan   menghentam Kerajaan Persekutuan UMNO-BN kerana menolak pemohonan  untuk membina sekolah menengah Tamil  di Bagan Dalam, Butterworth. 


“Kami hanya meminta satu sekolah menengah Tamil. Ini tidak akan menjejaskan sesiapa,” katanya pada sidang media di Komtar, seperti dilaporkan The Malaysian Insider.

“Kami juga tidak cukup dana,” tambah Ahli Parlimen DAP Bagan itu.

Kerajaan Negeri kemudiannya mendapat jawapan melalui surat bertarikh 8 Januari daripada Ketua Pengarah Kementerian Pendidikan, Datuk Dr Khair Mohamad Yusof bahawa tiada peruntukan mengikut Akta Pendidikan 1996, bagi membina sekolah menengah Tamil.


2.  Jawapan Kementerian  Pendidikan memang benar & betul   bahawa tiada peruntukan dalam Akta bagi membina Sek Men Tamil  dan yang  KURANG  CERDIK & BODOH   adalah Guan Eng sendiri yang terus  memalukan rakyat P.Pinang  .

3. Ini kerana selaku Ketua Menteri & Ahli Parlimen , beliau tentu mengkaji dulu Akta Pendidikan 1996 samada  terdapat atau tidak peruntukan untuk membina  Sek Men Tamil di negara ini .  Di dalam  Akta Pendidikan 1996  sebenarnya    telah mengambil kira kepentingan semua kaum dengan  mengekalkan status quo sekolah rendah jenis kebangsaan dan juga hanya  60 buah sekolah Cina swasta.

4. Tetapi Guan Eng  tanpa segan silu dan BUAT  BODOH nya telah  menghantar surat kepada Kementerian yang  mana  sudah tentunya mendapat satu surat jawapan penolakan  pemohonan !! 

5. Mengapa Guan Eng  sebagai Ahli Parlimen tidak membawa isu ini ke Parlimen dahulu  kerana untuk membina Sek Men Tamil perlu dipinda peruntukan dalam Akta Pendidikan 1996 .  Hanya di dalam Parlimen boleh meminda sebarang peruntukan berkaitan akta . 


6. Ini kerana  dengan sekeping surat  jawapan  Kementerian ini akan menjadi senjata politik PUTAR BELIT LIDAH BIAWAK nya untuk dijaja kepada kaum India negeri ini bahawa kerajaan UMNO - BN termasuk MIC telah   menolak pembinaan Sek Men Tamil pertama di negara ini  yang mahu direalisasikan kerajaan DAP. 

7. Seperti kata Dr Fathul Bari , ini lah wajah  BROKER  yang mahu lihat  kaum India marah &  benci kerajaan. 

Jadi ,  kepada rakyat P.Pinang ,  berhati-hatilah  dengan manusia  putar belit Guan Eng ini  agar kita  tidak terus diperdayakan  dengan pembohongan demi pembohongan . ISU SEK MEN TAMIL ADALAH STRATEGI POLITIK  DAP -  RAFIZAL ABD RAHIM
One Response

  1. Anonymous says:

    Pada suatu masa tidak berapa lama dahulu..... hanya Mandarin di tanah besar China sahaja dibenarkan menerima pendidikan hingga ke peringkat tertinggi dan diterima berkhidmat dengan Maharaja. China bukit? Jadi petani, soljar dan pengangkat najis sahaja.
    Begitulah juga di India, hanya hindu-hindu kasta tinggi sahaja mendapat keistimewaan dan pariah-pariah atau kasta bawahan nasib mereka sama seperti dengan China bukit.
    Di MALAYSIA Mandarin ka, China Bukit ka, Brahmin ka, Kashtria ka, Pariah ka, orang asli ka, bumiputra ka semua mendapat peluang yang sama tak dak kasta! Kalau dah tak mau belajar di Sekolah-Sekolah Menengah Kebangsaan, tak payah lah mengada-ngada nak SMK vernikular.
    Hijrahlah ke negara yang ada semua kemudahan tu dan tak payah menggelarka diri sebagai Rakyat Malaysia!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.