..

..

HOT ! SELEPAS WAN AZIZAH , RAFIZI JAMBU PULAK MENANGIS UNTUK ANWAR RAIH UNDI #PRKKAJANG

on Monday, February 3, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 1 Comment
Dulu Wan Azizah dok menangis depan rakyat Permatang Pauh  supaya tolong undi PKR dan Bang Nuar yang dizalimi BN ..

Hari ini Rafizi Jambu pulak sanggup menangis untuk undi   kononnya  telah melukakan hati rakyat Kajang dengan  membuat lagi satu Pilihanraya Kecil dengan alasan tak munasabah .

Lepas ni sapa lagi ye nak berlakon menangis untuk Bang Non ...
 

LANGKAH Rafizi Ramli menjelaskan mengapa PKR pilih langkah itu akan membolehkan PR mengekang strategi politik perkauman Umno yang didakwanya semakin galak mengizinkan bibit-bibit ketegangan kaum untuk bercambah seperti demonstrasi-demonstrasi perkauman di Pulau Pinang baru-baru ini.

Katanya lagi, insiden-insiden sama juga pernah berlaku di Selangor dan demografi Selangor yang menyerupai Malaysia menuntut kehadiran seorang tokoh politik nasional yang mampu mengendalikan sebarang kemungkinan meletusnya ketegangan di antara kaum.

Kepada Rafizi cukuplah berlakon apatah lagi mengaitkan strategi PRK Kajang bertujuan mengekang politik perkauman yang kononnya mainan Umno.

Adakah beliau tidak sedar Lee Chin Cheh letak jawatan dan meminta maaf serta mengakui tindakannya itu adalah demi kepentingan PKR atau PR di Selangor.

Beliau langsung tidak mengaitkan peletakan jawatannya dengan Umno.

Mungkin Rafizi dan PKR sudah silap strategi dan cuba berlagak baik demi menutup kerakusan pemimpin-pemimpin parti itu dalam memburu kuasa.
Rafizi, Anwar, Tan Sri Khalid Ibrahim dan Azmin Ali – watak watak besar dalam strategi PRK Kajang masing-masing mengakui bahawa Kajang adalah laluan ke Putrajaya buat PKR dan pakatan rakyat.
Malangnya, Umno dan BN juga dijadikan kambing hitam.
PKR harus bersedia ditolak rakyat dalam pilihan raya kecil Kajang sekiranya tindakan mengosongkan kerusi Dun demi memberi laluan kepada Anwar dianggap satu keputusan memanipulasi sistem pilihan raya.


One Response

  1. Anonymous says:

    sudah la sial haram jadah. benda najis sampai bila2 akan kekal najis. terpulang pada kau dan de facto kau bagaimana nak urus najis itu. jangan kaitkan entiti lain sebab najis itu datang daripada idea kau dan pkr.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.