..

..

BIADAP ! ISLAM DIHINA LAGI DI P.PINANG , DAGING BABI DILEMPAR DEPAN MASJID CHEROK TOK KUN !!

on Sunday, February 16, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 6 Comments


Suhu politik melalui isu  provokasi agama & perkauman  di P.Pinang terus meningkat . Awal pagi ini sebelum subuh seawal jam 5.30 pagi, seorang jemaah yang tiba di Masjid Cherok Tok Kun Atas di sini untuk menunaikan solat subuh terkejut besar apabila hendak memasuki masjid itu mendapati seketul daging BABI  diletakkan di hadapan pintu masjid berkenaan.

Beliau  itu telah membuat satu laporan polis agar perkara itu disiasat bagi menangkap dalang yang terbabit insiden provokasi agama ini.

 Persoalannya ,  sampai bila provokasi  agama yang  menghina agama & orang Melayu   ini akan berakhir di negeri ini   ??

Isu banner kontroversi Kalimah Allah , isu video penghinaan Teresa Kok dan terbaru balingan daging BABI ini semua jelas perbuatan yang mahu membangkitkan kemarahan orang Melayu dalam Islam .

Tak mustahil perbuatan letak daging babi ini merupakan perbuatan balas pihak tertentu   ke atas tindakan amaran & ugutan oleh  NGO Melayu yang begitu marah terhadap penghinaan video Teresa Kok .

Ini bukanlah kali pertama kejadian meletakkan daging babi di masjid dikesan di negara ini. Sebelum ini beberapa kejadian yang serupa pernah dikesan berlaku di beberapa masjid di beberapa buah negeri.

 Cuma yang dikesalkan sikap kurang prihatin masyarakat Islam sendiri dengan tahap kesedaran yang rendah malahan ada yang lebih menjaga kepentingan politik daripada mempertahankan kesucian agama Islam telah menyebabkan kejadian-kejadian seumpama ini dipandang remeh.

 Persoalannya apakah akan jadi kepada agama Islam di negara ini apabila para penganutnya semakin leka dan alpa ?
6 Responses

 1. Anonymous says:

  PAS PKR TAK BANGUN PUNYA !
  Mereka GELAK sahaja.
  TETAP SOKONG CHAUVINIS CHINA DAP...MELAYU TAKSEDAR DIRI !!

 2. Anonymous says:

  Yang paling diulit kelekaan dan kealpaan ialah malaikat bisu, yakni golongan yang mengaku lebih Islam dari umat Islam yang lain. Yang tidak berkutik sedikit pun, jauh sekali mempertahankan Islam. Malah dibiarkan Islam dihina, dicaci tanpa pembelaan dari mereka. Kerana kuasa dunia tergamak dibiarkan kesucian Islam dipijak-pijak. Mereka lupa dunia ini hanya palsu semata dan mereka lupa akan sampai waktunya mereka kembali kepada Allah. Maka nanti jawaplah di depan Allah di manakah kebenarannya seperti apa yang dilaungkan kononnya menegakkan Islam.

 3. Heran bin ajaib tetiba ja KM penang boleh lalu dpn masjid tu.. Mcm dh.........

 4. Anonymous says:

  Semua ini salah UMNO atau lebih tepat Najib. Sebab pondan ini telah membiarkan perkara sebegini berlaku tanpa sebarang tindakan malah cinabeng yang melakukan kesalahan siap dijemput ke parlimen dan diberi layanan VIP.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.