..

..

UMNO P.PINANG DEDAH LEBIH 200 GERAI MELAYU DIROBOH & TERIMA NOTIS SEJAK 2010 ! @dzainalabidin @RRafizal

on Tuesday, January 28, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments
UMNO Pulau Pinang mendakwa lebih 200 gerai milik peniaga Bumiputera dirobohkan dan diberi notis mengosongkan tempat oleh pihak berkuasa tempatan di 22 kawasan di negeri itu sejak 2010.
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Datuk Zainal Abidin Osman mendakwa kerajaan negeri tidak mengadakan rundingan sebelum membuat sebarang keputusan untuk merobohkan gerai milik Bumiputera di negeri itu.
Selain itu, katanya, kerajaan negeri juga tidak menyediakan kawasan berniaga baharu untuk peniaga Bumiputera selepas merobohkan gerai mereka.
“Tindakan kerajaan negeri merobohkan gerai tentunya menyusahkan rakyat untuk mencari pendapatan menyara kehidupan mereka dan keluarga,” katanya pada siding media selepas mempengerusikan mesyuarat Perhimpunan UMNO Negeri di sini pada Ahad.
Zainal Abidin berkata pihaknya akan memohon peruntukan kerajaan pusat untuk membina gerai baharu sekiranya kerajaan negeri dapat menyediakan tapak untuk tujuan itu.
kerajaan-dap-penang-balik-pulau-pinang-roboh-gerai-melayu-taman-negara-teluk-bahang-operasi-kecoh
pembangkang_roboh_gerai_melayu_klang_utara


2 Responses

  1. hangkedee says:

    Pas barua. Totok. Dapig

  2. Anonymous says:

    Aku sokong gerai haram dirobohkan, tak kira melayu ke cina ke keling ke, dimana saja, islam tak islam balun je, kerana gerai gerai ni KOTOR MACAM HARAMJADAH, CEKIK DARAH, SOMBONG TAK AMANAH pulak tu.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.