..

..

TERKINI ! MURID MELAYU JADI MANGSA HINAAN LEMBU MAKAN RUMPUT CIKGU RASIS SJKC !!

on Saturday, January 25, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 CommentsLembu tak buat kerja rumah mesti kena makan rumput"..!

-Itulah kata2 yg keluar dr mulut seorang guru Kiasu berbangsa Cina yg mengajar di SJKC Khai Meng Sungkai, membuli pelajar dgn menggantung loceng dileher dan di berikan rumput pada waktu rehat.

Chen Yan Yan(cikgu) juga telah 'mengugut' pelajar tersebut akan memasukkan gambar mereka didalam Facebook.

Untuk rekod , SJKC yang membabitkan  cikgu Cina  dalam awal  tahun ini saja sudah 2 kali bikin kontroversi dan sebelum ini berlaku di Johor dalam isu guru bertudung .

Mengapa ini terjadi ?? Jawapannya kini  semangat chauvinis dihasut  DAP   telah meresapi jiwa majoriti bangsa CINA termasuk guru di sekolah2 Cina . 

Perbuatan menggelar  murid berbangsa Melayu  seperti lembu makan rumput  jelas satu penghinaan melampau. Tak tergamak rasanya seorang guru daripada mana2 bangsa di dunia ini  pun untuk  melakukan sedemikian kepada muridnya melainkan ia gila !!

Tapi  guru Cina ini bukan saja Gila tapi semangat kebencian & kebiadapannya  terhadap anak Melayu cukup menebal .  

Amat merbahaya sekali jika Kementerian Pelajaran terus  menyimpan lagi guru ini untuk mengajar di sekolah . Ini kerana dibimbangi akan berlaku kejadian lebih buruk lagi kepada pelajar2 Melayu .
Fakta kes : 

-Guru cina tersebut baru berkhidmat disekolah itu baru menjangkau 2 tahun. 

 -Kanak kanak melayu tersebut telah didera emosinya sehingga terpaksa makan rumput dan diperlakukan seperti lembu oleh guru tersebut.. 

 - PPD hanya minta guru tersebut surat tunjuk sebab.

 -Dan didalam kejadian tersebut murid yang dikenakan tindakkan tersebut seorang kanak kanak berbangsa melayu sedangkan ada lagi seorang pelajar berbangsa cina dilepaskan tanpa hukuman. 

 (Difahamkan anak cina itu anak YDP PIBG sekolah tu merangkap Pengerusi DAP Sungkai, Perak)

3 Responses

  1. Anonymous says:

    Guru asuhan DAP memang semakin kurang ajar. Kenapa PIBG tak buat demontrasi. Dulu semasa guru melayu di Johor kata kepada anak cina bukan main lagi mereka marah. Bila kena pada anak melayu mereka diam sahaja. Memang haram jadah puak-puak ni.

  2. Anonymous says:

    Bibit2 13 mei semakin menghampiri..mereka semakin berani mencabar kesabaran org2 melayu..kerajaan masih bersikap lembut kepada bangsa pemakan babi sial nie...minta maaf confirm lepas punyer...tk percaya?? mari kita tgk..

  3. Anonymous says:

    Dah jadi berita utama. Bagus tu! Lepas ni kalau ada cikgu rasis, panggil aje sidang akhbar dan desak ambil tindakan. Maaf, maaf juga tapi tindakan perlu diambil.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.