..

..

TERKINI ! MASJID BAYAN BARU TERKAWAL , NGO BUAT LAPORAN POLIS ! @dzainalabidin

on Wednesday, January 29, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments


Sebentar tadi satu demo aman oleh beberapa NGO Melayu & Islam di P.Pinang diadakan di depan Masjid Bayan Baru yang membantah  banner dipasang di depan gereja & penggunaan Kalimah Allah yang mahu digunakan Kristian .

Selain itu , mereka turut mengecam berita khabar angin menyatakan masjid  akan diserang .Ini berikutan kes gereja kristian yang dibaling dengan bom tangan beberapa hari lepas kerana memaparkan banner berbentuk provokasi bertajuk, "Allah Is Great, Jesus Is The Son Of Allah".

Selepas itu mereka berarak beramai-ramai ke Balai Polis bagi membuat laporan berhubung dakwaan itu .






3 Responses

  1. Anonymous says:

    NMelayu kena kencing dengan Lim Guan Eng dan Anwar Ibrahim..Siapa sebenarnya yang memulakan isu ini??? Inilah dikatakan cina bijak....orang yang baling batu sembunyi tangan relaz makan gaji rratus ribu sebulan ...rakyat jadi marah dan mangsa...apa la punya gonggg rakyat pulau pinang.

  2. Melayu Islam says:

    Ada pihak ketiga yang mengharap sangat supaya berlaku huru-hara di Malaysia ni. Mereka macam cacing kepanasan. Macam-macam cara, isu dan provokasi sudah dilancarkan. Melayu, teruslah bersabar kerana Allah bersama orang-orang yang sabar.

  3. TPM kata Umat Islam kenan bertenag dan sabar ...biaq pi lah depa nak buat apa pun ...kan malaysia ini amalkan konsep hidup 1M...PAS For All...Allah For All......sama kongsilah...raya boleh kongsi@kongsiraya...habis tu apa lagi.....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.