..

..

SEBAB SIBUK GUAN ENG SILAP BAGI HARGA TANAH DIJUAL RM484 JUTA KEPADA RM284 JUTA !! @dzainalabidin @drnovandri

on Sunday, January 12, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsGEORGETOWN - Kerajaan Negeri dan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) akan menerima rangsangan pelaburan baharu apabila pusat membeli belah IKEA yang dibangunkan oleh Ikano Pte Ltd akan dibina di tanah seluas 98 hektar di kawasan Batu Kawan, Seberang Perai Selatan (SPS).

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata selain pusat membeli belah IKEA, kawasan itu juga akan didirikan pejabat serta kediaman yang akan dibangunkan bersama Aspen-Ikano (syarikat usaha sama yang akan dibentuk oleh Aspen Wawasan Land Sdn Bhd dan Ikano Pte Ltd).

"Keseluruhan pembangunan komersial di kawasan tersebut dijangka siap dalam tempoh 10 tahun dari tarikh perjanjian," katanya pada sidang media bagi mengumumkan perkara tersebut di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau berkata jumlah kos tanah bagi projek tersebut ialah RM483.95 juta dan bayaran perlu dibuat dalam tempoh 60 bulan dari tarikh perjanjian, manakala deposit sebanyak RM5 juta yang dibayar kepada PDC juga tidak akan dikembalikan

Komen GPB

Cukup melucukan alasan Guan Eng ...disebabkan sibuk minggu lepas , angka jutaan ringgit penjualan tanah daripada RM484 juta telah turun kepada RM284 juta .  Kalau silap perkara kecil2 tak pa juga ini jual tanah kerajaan  ratusan juga .

Sekarang untuk cover balik buat RALAT........ inilah stail CAT tutup malu !!
2 Responses

  1. Anonymous says:

    Ralat atau dah tak larat nak "keep track" dengan penipuan dan pembohongan yang banyak sangat di buat oleh kerajaan Pulau Pinang.

  2. Anonymous says:

    ralat ke taik palat? kata akauntan tersohor seantero dunia kira undi 1800 pon bole salah.. ni figure 484 bole brtukar lak jd 200+ mil! komunis oh komunis mmg kimek la kau

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.