..

..

PANAS ! GILIRAN MALIK KASSIM PULAK GELABAH GARA-GARA KANTOI MERCEDEZ BENZ

on Friday, January 10, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Sejak isu pembelian kereta mercedes oleh kerajaan negeri Pulau Pinang baru-baru ini banyak mata kini memandang ke arah pentadbiran kerajaan Guan Eng.

Isu melibatkan pembaziran wang rakyat kini bergema di seluruh negeri bahkan di seluruh negara mempertikaikan mengapa dalam keadaan kerajaan negeri sudah memiliki Toyota Camry yang baru di gunakan tak sampai 2 bulan yang lalu secara tiba-tiba timbul pula Mercedes yang di akui pembelian dan di khususkan untuk kegunaan ketua menteri Lim Guan Eng.

Antara alasan yang di berikan adalah faktor keselamatan dan penjimatan kos penyelenggaraan.

Pelbagai pihak kemudiannya tampil mempertikaikan tindakan kerajaan negeri tentang pembelian ini sehinggakan pembangkang hilang arah hingga terpaksa melakukan fitnah bagi mempertahankan persolan demi persoalan yang nampaknya sukar di jawab oleh mereka.

Rentetan daripada itu tampillah hero pembangkang di Pulau Pinang , Datuk Abdul Malik Abdul Kassim Exco kerajaan negeri dalam cubaannya untuk mempertahankan pembelian mercedes tersebut.

Dalam satu kenyataan Malik mengaku bahawa beliau adalah pemilik kereta mercedes tersebut.

 

Kenyataan ini bukan sengaja di buat-buat tetapi di laporkan oleh portal pro pembangkang Klik Sini.

Namun tindakan itu sebenarnya menyebabkan keadaan semakin rumit apabila berdasarkan pengistiharan harta oleh pemimpin pembangkang di Pulau Pinang sebelum ini jelas memperlihatkan Malik tidak memiliki sebarang kenderaan atas nama mercedes.

Beliau didapati hanya mempunyai kenderaan jenis Proton Tiara, Honda CRV dan yang terbaru, Ford Ranger.
Menjadi tanda tanya kepada banyak pihak kenapa Malik Kassim mengaku sebagai pemilik kenderaan mewah mercedes sedangkan dalam pengistiharan hartanya jelas menunjukkan beliau langsung tidak mempunyai sebarang kaitan dengan kenderaan tersebut ?

Merujuk kepada blog Dr MiM , jelas menunjukkan Malik Kassim menafikan sebarang pembelian kereta mewah mercedes oleh beliau dan hanya menggunakan kenderaan rasmi milik kerajaan negeri.


Persoalannya jika Malik Kassim boleh menafikan keterlibatan beliau dalam pembelian kereta mewah mercedes tersebut bagaimana boleh timbul isu tentang beliau adalah pemilik kenderaan mewah terbabit seperti mana yang di keluarkan oleh portal TMI ?

Apa mungkin portal TMI telah tersalah menyiarkan kenyataan Malik Kassim ?

Jika ini berlaku rasanya Malik Kassim perlu segera bertindak mengarahkan pihak TMI agar segera menarik balik kenyataan tersebut atau menyaman sahaja portal terbabit.

Dalam masa yang sama pertikaian turut berlaku apabila Malik Kassim mengaku sebagai pemilik kenderaan mewah mercedes tersebut sedangkan pembelian itu di lakukan oleh kerajaan negeri Pulau Pinang.

Apakah kewajaran pembelian kenderaan milik kerajaan negeri dengan pemiliknya adalah Malik Kassim seorang anggota Exco kerajaan negeri ? 

Seolah-olah duit rakyat Pulau Pinang di laburkan untuk membeli sebuah kenderaan mewah buat Malik Kassim ? 

Apa pun sebagai Exco Agama Kerajaan Negeri Pulau Pinang , Malik Kassim perlu segera menjawabnya ! 


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.