..

..

GUAN ENG KANTOI CAKAP TAK NAIK APA- APA DI P.PINANG !!

on Saturday, January 4, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
- Langkah Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) menguatkuasakan sistem letak kereta berbayar di Seberang Perai Selatan (SPS) mendapat bantahan DAP Cawangan Nibong Tebal.

Pengerusinya, Teoh Seang Hooi berkata, langkah itu membebankan penduduk yang rata-rata berpendapatan rendah serta menjejaskan perniagaan di kawasan berkenaan apatah lagi tiada keperluan mendesak bagi tujuan tersebut.

Menurutnya, tindakan MPSP itu pernah dibantah pada 2011 sebelum kawasan kutipan dikurangkan kepada tiga lokasi iaitu di sekitar pekan Nibong Tebal.

Guan Eng mengaku di twitter tak naik 
apa-apa tapi parking di Nibong Tebal 
apa kejadahnya ?? 

Bagaimanapun, tambah beliau, MPSP dijangka melaksanakan kutipan letak kereta itu di seluruh kawasan SPS tahun ini selepas ditangguhkan beberapa kali sebelum ini.

"Ketika saya menjadi Ahli Majlis MPSP, pelaksanaan sistem ini pernah dibantah kerana membebankan penduduk yang rata-rata berpendapatan rendah selain peniaga kecil di kawasan itu akan terjejas.

"Malah, kami juga ada membuat kaji selidik dalam kalangan penduduk dan mendapati hampir 96 peratus penduduk membantah langkah itu dilaksanakan sepenuhnya," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.


KAT PENANG TAK NAIK APA-APA KE ? INI GUAN ENG
NAIK KETA BARU APE HAL ?3 Responses

  1. Anonymous says:

    Harga rumah naik ...tu tak apa?

  2. Anonymous says:

    Surcharge air naik tu apa dia, 100% pulak tu. Yang tak kena berapa orang saja.

  3. Anonymous says:

    kote berkulup guan end naik tak?

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.