..

..

DISKAUN TINGGI KERETA MERCEDEZ BENZ GUAN ENG BIKIN SPRM BUKA MATA !!

on Friday, January 3, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments
Tindakan Guan Eng yang membeli kereta baru ketika pemimpin PR sibuk mencanang tentang kenaikan harga barang telah membuka mata banyak pihak terhadap ketelusan pemimpin DAP.

 Dipetik dari dari Fz.com,satu siasatan telah di buat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia terhadap proses pembelian kereta yang dilakukan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang itu.

 Menurut sumber lagi,proses pembelian itu ada kaitan dengan Tan Sri Tan Kok Ping iaitu seorang taikun yang 'mesra' DAP dan juga mempunyai hubungan dengan Lowe Motor Sdn Bhd, Sebelum ini kereta model Toyota Camry kegunaan Guan Eng itu telah diserahkan kepada Timbalan Speaker negeri Pulau Pinang.

Kerajaan DAP P.Pinang sudah membeli 15 buah kereta Toyota Camry dengan harga RM 115'500 sebuah untuk menggantikan Proton Perdana yang digunakan sebelum ini.

 Kerajaan negeri DAP membelanjakan RM 298'263.75 diatas pembelian kereta Mercedes di Lowe Motor Sdn Bhd yang harga sebenarnya lebih tinggi iaitu RM 657'218.

Perbezaan harga yang amat ketara inilah yang menyebabkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia memulakan siasatan terhadap pembelian tersebut.-UtaraNews.

 


2 Responses

  1. LGE beli merz , sprm terbeliak mata.
    Yg beli kondo...... sprm terpejam mata!

  2. Santi says:

    sangat bermanfaat kak...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.