..

..

CHINA PRESS TUDUH UMNO BIADAP PUNCA CINA PENANG TAK SOKONG BN @dzainalabidin @NajibRazak

on Tuesday, January 28, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments


UMNO BIADAP  KE DENGAN KAUM LAIN MENURUT WARTAWAN CHINA PRESS ??

ATAU ANDA INGIN MENYATAKAN PARTI DAP LEBIH BERJIWA RAKYAT DAN BIJAK MENJAGA HATI KAUM LAIN TERUTAMA CINA ?

UMNO DIMINTA WARTAWAN INI AGAR HORMATI SENSITIVITI KAUM LAIN.

PERASAAN ORANG MELAYU  NEGERI INI  BILA SENSISTIVITI  DAN AGAMANYA DIHINA ..ADAKAH KAUM LAIN ITU AKAN  HORMAT ?? Akhbar China Press

Perkara: Tidak mungkin BN dapat tawan kembali Pulau Pinang?
Ruangan: kedai kopi orang ramai m/s C19
Tarikh: 26 Januari 2014 (Ahad)

Tajuk:

Jangan Berkhayal Mahu Rampas Kerajaan Negeri Pulau Pinang
Penulis: Jiang Hu

Walaupun waktu PRU akan datang masih jauh lagi, maklumat dari rakyat jelata terutama sekali di negeri Pulau Pinang, mereka bertanggapan jika BN mahu rampas kembali kerajaan Pulau Pinang umpama perpatah Cina pokok jejulang boleh berbunga yang memberi maksud tidak mungkin berlaku.

Kenapa diumpama begitu? Lebih jelas lagi bahawa sikap UMNO Pulau Pinang berlaku kasar dan ganas, sering timbulkan isu isu fanatik yang tidak menghiraukan perasaan kaum lain, yang pertama mereka adakan kempen tunjuk perasaan kerana isu sayur kangkung perdana menteri, hari ini pula melarang jual daging babi secara terbuka.

UMNO dengan terang dan jelas minta masyarakat berbilang kaum menghormati perasaan orang orang Muslim, seballiknya UMNO sendiri tidak hiraukan sensitiviti kaum lain, jawapannya dengan mudah telah terungkai.

Kembali kepada isu, UMNO Pulau Pinang anggap perbuatan mereka itu akan mendapat sokongan orang orang Melayu dan orang orang Muslim, pastinya UMNO telah membuat kesilapan besar. Penulis ada ramai rakan rakan Muslim, penulis tanya pada mereka apa pandangan mereka terhadap tindakan UMNO Pulau Pinang, mereka kata ini semata mata taktik dalam politik, mereka tidak akan hiraukan UMNO, apa yang mereka lebih prihatin ialah isu demokrasi, contohnya bagaimana pihak kerajaan mampu selesaikan isu kenaikan harga barang yang mengundang tekanan hidup rakyat, serta kebocoran kebocoran rasuah yang menghabiskan wang simpanan negara, perkara perkara seperti ini yang mereka lebih mendapat perihatin, jika ada sesiapa yang boleh selesaikan masalah ini, mereka akan sokong orang orang itu.

UMNO Pulau Pinang biadab

Lebih lebih lagi UMNO Pulau Pinang pandai tunjuk biadab, sedangkan kepimpinan UMNO Pusat biarkan sahaja ia berlaku, ini menunjukkan UMNO Pusat berdiam diri membenarkan ia berlaku, pada masa yang sama apabila UMNO memonopoli BN, ahli ahli komponen BN yang lain menjadi lemah, terutama sekali MCA dan Gerakan, yang semakin mempercepatkan lagi masyarakat Cina hilang kepercayaan kepada mereka.

Dengan itu tidak semestinya orang Melayu dan orang Muslim sokong UMNO, sedangkan orang Cina sendiri sangat bencikan MCA dan Gerakan kerana ikut telunjuk UMNO, orang orang Cina sendiri tidak sokong parti Cina, amat susah untuk BN rampas kembali negeri Pulau Pinang.

Note: nama saintifik Pokok jejulang: Aconitum carmichaeli Debx

Terjemahan:
Rohana Chin Abdullah


5 Responses

 1. Anonymous says:

  Elok la org2 cina berambus dr malaysia ni...

 2. Anonymous says:

  Dulu tok nenek depa mai tanah melayu ... Kerja angkat taik...
  La ni dh besaq keala. Haramjadah punya cina .

 3. Labu8455 says:

  Tak mungkin BN akan dapat merampas kembali P Pinang merupakan kenyataan yang 100% tepat. Samada suka atau tidak, BN boleh terus tidur dan mimpikan kembali berkuasa di P Pinang.Cina Cina disini telah cukup sayang dengan pentabiran Guan Eng dan mereka telah pun melafazkan sumpah sehingga keanak cucu mereka akan memastikan DAP terus mengusai P.Pinang buat selama lamanya.

 4. Anonymous says:

  pegilah mampus..ada aku kesah..

 5. Anonymous says:

  G mati la kau penjilat taik cina

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.