..

..

CERITA SEBENAR DISEBALIK ANAK TIRI PM BELI KONDO DI AMERIKA

on Sunday, December 29, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 10 Comments



1. Sekarang pihak tertentu sedang main isu ini, anak Rosmah kepada suami pertama bernama Riza Aziz baru-baru ini membeli sebuah kondominium mewah di New York bernilai US33.5 juta.

2.Naib Presiden PKR, Tian Chua terus meminta MACC siasat kes tersebut.Saya tidak terkejut kerana PKR memang tidak berapa suka melihat orang Melayu berjaya.

3. Pertama sekali dengan melihat latar belakang individu Riza Aziz ini, memang dia kelihatan seorang yang kaya raya. Dia dahulu bekerja sebagai 'Investment Adviser' di HSBC Bank PLC, mungkin Tian Chua berasa DS Najib ada kroni di multinasional seperti HSBC. Sekarang pula,dia memulakan sebuah syarikat perfileman yang akan menghasilkan cerita 'The Wolf of Wall Street', dibintang oleh Leonardo Di Carpio, secara jelas bukan cerita yang kecil-kecilan.

4.Tetapi saya sokong MACC siasat individu ini, mungkin badan pencegah rasuah Amerika gagal untuk mendapat kesan sebarang aktiviti rasuah.

5. Satu lagi benda penting yang saya ingin bagitahu, ada satu industri di mana orang Melayu monopoli di Malaysia, iaitu industri perfileman dan juga animasi. Majoriti syarikat filem dan animasi negara dimiliki oleh orang Melayu. Contohnya KRU dan Animonsta (Boboiboy) telah berjaya menghasilkan produk yang berjaya bukan sahaja di Malaysia, malah pasaran antarabangsa. Dan tidak terlupa,penyanyi-penyanyi Melayu juga telah mengembangkan sayap ke pasaran antarabangsa (contohnya Yuna dan Siti Nurhaliza).

6. Kesimpulannya, MACC boleh selidik pembelian kondo tersebut, tetapi saya tidak rasa Riza Aziz ini perlukan duit rasuah untuk beli sebuah kondo mewah.Dia sudah berjaya.(gambar Riza Aziz paling kanan semasa menghasilkan cerita 'The Wolf of Wall Street'.)--sumber





Lebih Baik Jadi Produser Filem Hollywood Dari Jadi Pembohong di Malaysia


OLEH : MYKMU

riza-najib

Sejak  beberapa hari lalu, pembangkang memainkan isu anak tiri Perdana Menteri Riza Aziz membeli kondominium berharga RM 110 juta di Amerika Syarikat. Berikut adalah dua pandangan penulis di media sosial Facebook yang kami ambil.


Pandangan Pertama
Mohamad Nazari Ahmad - RIZA AZIZ merupakan seorang produser filem di Hollywood. Perniagaannya lebih banyak tertumpu kepada bidang perfileman yang mencatatkan keuntungan besar. Daripada perniagaan perfileman, Riza juga khabarnya turut melaburkan dalam hartanah di kota besar New York dan London.
Antara filem yang melibatkan syarikatnya, Red Granite Pictures yang berpangkalan di Los Angeles ialah The Wolf of Wall Street yang diarahkan oleh Martin Scorsese dan dibintangi oleh Leonardo DiCaprio, Friends With Kids yang dibintangi oleh Jon Hamm, Megan Fox, Jennifer Westfeldt, Kristen Wing, Adam Scott, Maya Rudolph, Ed Burns dan Chris O’Dowd, filem supernatural box office, Homs yang dibintangi oleh Daniel Radcliffe.

Riza juga merupakan penerbit eksekutif bagi filem Out of the Furnace yang dibintangi oleh Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson dan Zoe Saldana yang ditayangkan pada 5 Disember 2013.

Di bawah adalah fakta-fakta menarik tentang beliau:

Pertama:
Berikut adalah beberapa film di bawah kelolaan beliau
1) Friends with Kids (2011)
2) The Wolf of Wall Street (2013)
3) Horns (2013)

Kedua..
Film “The Wolf of Wall Street” telah mengutip lebih dari US 100 juta dalam 5 hari yang pertama tayangan. Film ini di bintangi pelakon-pelakon yang hebat seperti Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Matthew McConaug dan Jonah Hill.

Bukan calang-calang pelakon yang membintangi film ini. Dalam filem-filem yang lain juga di bintangi oleh pelakon-pelakon yang hebat.

Ketiga
Pada tahun 2011, Majalah Variety menamakan beliau sebagai “Top 10 Producer to watch”..

Keempat
Pada tahun hadapan, beliau akan mengeluarkan film terbaru yang berjudul Dumb and Dumber To yang di bintangi oleh Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden and Kathleen


Pandangan Kedua


Rizal Mansor
15 hours ago · Edited
saya mengikuti perkembangan isu Riza Aziz membeli kondo mewah di New York.. kebanyakan komen menjurus kepada dari mana beliau mendapat sumber kewangan? tak kurang juga yg terus membuat kesimpulan sendiri.. kepala hotak semua terus nak fikir negatif.. tidakkah ada sedetik difikiran itu benda yang positif skit..

pertama sekali, Riza ni membesar dan belajar di luar negara.. sewaktu menuntut beliau ada network dgn anak2 pak arab yang kaya raya.. Riza menjadi pengurus kewangan mereka.. beliau mula menjana pendapatan lumayan dari situ..
nak cabar korang kalau boleh buktikan.. pernah ke Riza ni buka bisnes kat Malaysia? pernah ke Riza ni dapat apa2 peluang perniagaan dgn kerajaan ke GLC ke di Malaysia?? Salahkah Riza menjadi kaya raya hasil titik peluh dan kepandaian sendiri di luar negara?? Salah Riza kerana beliau merupakan keluarga Perdana Menteri.. menjadi ahli keluarga Perdana Menteri mesti hidup papa kedana barulah rakyat puas hati..
pada aku senang saja.. aku berbangga anak bangsa aku berjaya menempa nama di luar negara.. apatah lagi dalam bidang perfileman yang dimonopoli oleh kaum Yahudi..
back to isssue dia beli kondo.. aku percaya dia dan rakan2 yang sememang terlibat dalam bidang hartanah membeli kondo tersebut utk investment.. property kat New York tu harga cepat melambung.. pasti menjana untung lumayan.. aku dengar dari rakan2 yang rapat dgn Riza.. dia dah bertahun involve bisnes tu..
lain lah kalau kita dengar Riza ni sapu macam2 bisnes or kontrak kerajaan di Malaysia pastu duk beli property kat luar negara ada logik gak lah orang nak marah.. BUKALAH MINDA DAN BERSIHKANLAH HATI..


Kesimpulannya lebih baik ada anak tiri Perdana Menteri yang jadi ahli perniagaan di New York daripada jadi anak bekas Timbalan Perdana Menteri jang jadi pembohong di Malaysia.


10 Responses

  1. Anonymous says:

    pencacai macam tiang chuak tu patut migrate ke amelika, buka restoran pork chop, sure lima tahun kemudian boleh honeymoon dalam kapal angkasa, beli bungalow tengah laut etc,.. why must you all be jealous of this person, he works his way up,.. he is not troubling anyone of you...he did not even use your epf money or your income tax.... so why be jealous... what about may other Chinese and Indians become rich working overseas you people not making noise... semuga melayu lebih maju di luar Negara dan bantu anak melayu lain untuk Berjaya... that's my doa..

  2. Anonymous says:

    anak timbalan perdana menteri... siapa tu...I think I know... she is cheap, useless like his father...his father is a trouble maker in the country... that's what his good friend kapala pusing said before.

  3. Anonymous says:

    Rilek bro, jangan jadi penjilat rosmah dan anak anak. Ko tengok tahun filem tu keluar. Tahun bila??? Bukan ke tahun lepas najib jadi perdana menteri!Mana riza aziz nak cekau duit buat modal bikin filem? Ptuihhh la ko.. Aku makin menyampah dgn parti kondo anakku 110 juta

  4. Anonymous says:

    Matter of time before the Malaysians realize that he is GAY too. Always bergambar dengan boyfriends aje. Look at the intimacy of his hands around his boyfriend's waist.

  5. Anonymous says:

    Ya mungkin si Riza ni juge mnabung dari kecik mcm bonda beliau Datin Rosmah.

  6. Anonymous says:

    cina pukimak penternak babi di malaysia memang sentiasa bersikap dengki khianat dan iri hati kepada melayu....bagi mereka , hanya cina saja yg boleh berjaya di luar tanah kelahiran ......cina singapore pula memandang melayu ni asal dari lanun dan memandang rendah akan kebolehan melayu dlm apa jua bidang sekalipun....tu pasal mereka terkejut dan bising.....minta siasat....

  7. Anonymous says:

    Jika ada orang cina yang masih pandang rendah orang melayu jadi tak gunalah dia jadi orang Malaysia sebab orang melayu pun tidak pandang rendah pada orang cina yang ramai dah berjaya.Yang paling heran ada lagi orang melayu yang tak abis2 bodek orang cina,lebih suka tengok bangsa dia jatuh dari menaikkannya.

  8. Anonymous says:

    Aku memang dah kurang beli barang CHINA atau Cina malaysia ni. Buy Chinese last. Mereka ni manusia yang kurang toleransi. Mereka hanya tahu DUNIA kelompok mereka. Cuma kelebihan mereka lebih bersatu atas dasar kecinaan mereka berbanding kita, yang satu agama, semua pakat kondem memasing. Aku bercakap sebab pernah tinggal di negara Cina yang bukan Main land China..Bangsa yang tak mengenang SEJARAH...Kalau tak raja melayu bagi tanah nak buat kampung baru, pasti dah mat salleh sapu semua masa insurgency dulu dan halau balik Tongsan..

  9. Anonymous says:

    Aku suka beli doll
    Perkh sedapp sgt rasa cam....

  10. Anonymous says:

    Kita Guna Tagline BARUA DAP kepada BULAN, dan Cina Malaysia sebagai ORANG ASING (macam kita guna pada tahun 60 - 70an dulu)

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.