..

..

CAT DIBAKUL SAMPAHKAN , PROJEK TANPA TENDER TERBUKA BERLAKU @dzainalabidin

on Wednesday, December 18, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No CommentsCAT Dap  dan jadi kucing kurap pun ...dalam sidang media dan ceramah Guan Eng sering ulang 1000 kali kerajaannya amalkan open tender . 

Tapi bila didedahkan portal Malaysia Today , Guan Eng dan Exco nya membisu daripada menjawab isu projek tanpa open tender ini. 

Apa yang menariknya adalah, pada fasa awal rundingan mengenai projek berkenaan, Exco Kerajaan Negeri termasuk Lim Guan Eng sendiri telah melanggar prinsip CAT dengan mengadakan rundingan secara terus dengan satu syarikat lain tanpa melalui tender terbuka. KLIK DI SINI

Guan Eng cakap projek ini melalui open tender , bila didedahkan 
Malaysia today tanpa open tender.. mengapa tak berani jawab ?? Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang, Rafizal Abf Rahim berkata laungan demokrasi, adil, telus termasuklah slogan Ketelusan, Akauntabiliti dan Kecekapan (CAT) hanyalah satu sandiwara politik dalam parti DAP.
Ujarnya, demokrasi dan slogan CAT sebenarnya tidak wujud kerana telah terbukti berulang kali di antaranya isu pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat CEC yang tidak selesai hingga kini, rumah kos mampu milik, sikap pilih kasih dan urusan pemberian tender.
“Terbaru berkenaan urusan pemberian tender terhadap satu syarikat bagi projek penebatan banjir di negeri ini. Ianya telah diluluskan oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng tanpa melalui tender terbuka. Adakah ini menggambarkan ketelusan, akauntabiliti dan juga kecekapan kerajaan negeri?
“Ini isu terbaru… isu lama juga tidak pernah selesai hingga kini. DAP masih ‘berhutang’ dengan rakyat negeri ini berkenaan kontroversi CEC. Walaupun pemilihan tersebut telah diadakan semula namun masih ada pelbagai permasalahan yang tidak terjawab contohnya ‘pengundi hantu’ yang wujud dan juga notis yang tidak diserahkan yang telah mengakibatkan perwakilan dinafikan hak untuk mengundi.
“Jadi, adalah lebih baik DAP jangan membuka mulut mengenai demokrasi sedangkan mereka sendiri terlalu jauh dengan demokrasi,” jelasnya kepada UMNO-Online.
Tambah Rafizal, sikap DAP yang sering menyalahkan kerajaan pusat berkenaan demokrasi malah menuduh negara ini tidak mengamalkan demokrasi juga sebenarnya harus dituju kepada parti mereka sendiri.
“Jika benar mereka mengamalkan demokrasi maka mereka perlu menjawab segala persoalan yang ditimbulkan ahli mereka sendiri berkenaan pemilihan CEC dan juga berkenaan isu terbaru pemberian tender secara terus projek penebatan banjir ini.
“Jika tidak mampu menjawab, maka jelas terbukti demokrasi laungan DAP hanyalah satu permainan politik untuk mengaburi mata dan memperbodohkan rakyat,” ujarnya lagi. – MediaUMNO


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.