..

..

ADUN DAP JAWI HANYA BERANI ARAH TUTUP TAPAK PASAR MALAM TAPI TAKUT JUMPA PENIAGA ! @dzainalabidin

on Sunday, December 1, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Undi lagi kerajaan berjiwa rakyat tokong  DAP ...sekarang  ambil la  hadiah tutup operasi pasar malam  daripada YB Adun DAP Jawi di  Taman Bukit Panchor .

ADUN Jawi ini tidak membenarkan peniaga Pasar Malam berniaga disekitar kawasan pasar malam yang telah ditutup serta mengarahkan pihak MPSP untuk mengambil tindakan jika sesiapa berniaga disekitar kawasan tersebut

Kemelut ini bermula apabila peniaga pasar malam Taman Bukit Panchor diarahkan oleh pihak pemaju Bukit Panchor Development Sdn Bhd untuk menghentikan operasi berniaga pasar malam bagi memberi laluan kepada pembangunan membina20 unit rumah kedai ditapak pasar malam tersebut.

Setelah kawasan tersebut ditutup, para perniaga terpaksa berniaga ditepi jalan berhampiran dengan tapak lama tanpa sebarang kelulusan. Oleh kerana tapak baru tidak mendapat sebarang kelulusan dari pihak berkuasa tempatan tindakan telah diambil kepada peniaga ini.


Selalunya kita tahu peniaga pasar malam adalah majoriti Melayu tapi berlainan di sini kerana 60 % adalah kaum Cina .

Nampaknya peniaga-peniaga  kaum Cina yang mengundi DAP   di Jawi sudah kena tipu  dan sekarang kesannya   hilang punca pendapatan .
2 Responses

  1. Anonymous says:

    Gi mamopsla peniaga cina tu....biar babi lawan babi

  2. salam perjuangan, mohon jasa baik tuan untuk pautkan blog sy di dlm blog list blog 24 jam tibai pakatan, budaksrikinta.blogspot.com terima kasih...

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.