..

..

600 MURID PERMATANG PAUH TERIMA BANTUAN PERSEKOLAHAN UMNO BAHAGIAN @NajibRazak @dzainalabidin

on Saturday, December 28, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments


Dalam kesibukan isu kos sara hidup meningkat  disebabkan harga barang naik , UMNO yang sering dipersalahkan oleh pelbagai pihak termasuk ISMA   terus membantu rakyat .

Menjelang musim persekolahan baru bermula , UMNO Permatang Pauh telah menyampaikan bantuan persekolahan iaitu beg & alat tulis  kepada 600 murid di Parlimen ini hari ini . Ia bagi meringankan beban waris yang sekarang ini sibuk menyediakan kelengkapan persekolahan untuk anak-anak mereka. 

Nak harapkan parti  pembangkang dan ahli Parlimen ini membantu rakyatnya  dari segi bantuan persekolahan  ?? Mereka lebih sibuk menyalak menuding jadi kepada kerajaan mengenai harga barang naik daripada membantu sendiri rakyatnya .PERMATANG PAUH  - Seramai 600  murid dari Parlimen  ini menerima sumbangan beg & alat tulis sekolah daripada  UMNO Bahagian Permatang Pauh dengan kerjasama TEKUN   bagi meringankan beban keluarga mereka.Sumbangan tersebut  diadakan di SMK Prmtg Pasir  hari ini.

Ketua  UMNO Bahagian itu, Mohd Zaidi Mohd Said  berkata soal pendidikan merupakan perkara paling penting dalam kehidupan  dan  kerajaan  telah membelanjakan cukup banyak untuk memperbaiki sistem pendidikan kita . 

Ia juga menjadi perjuangan utama kepimpinan baru UMNO Bahagian bagi memastikan tiada  lagi anak-anak pelajar di Permatang Pauh yang  tercicir dalam pendidikan akibat daripada faktor kemiskinan keluarga. 

Beliau juga  berharap sumbangan ini dapat meringankan beban yang ditanggung oleh waris murid berkenaan dalam menyediakan kelengkapan persekolahan untuk anak- anak mereka," katanya. 

Turut hadir ialah wakil Pejabat Pendidikan P.Pinang Cikgu Mohd Hassan , Pengerusi MIC Prmtg Pauh , Sdr Suresh ,   Ketua Pemuda Bahagian ,  Abu Bakar Sidek Zainul Abidin , Ketua Wanita Bahagian Pn Rosni Salleh & Ketua Puteri Bahagian Cik Nursyazana Bt Soberi . - MY PENANG ONLINE -


Ketua Bahagian Mohd Zaidi Hj Mohd Said turut memberi sumbangan
wang tunai kepada 3 orang adik beradik yang baru menjadi 
anak yatim bagi membeli baju dan kelengkapan sekolah .
Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.