..

..

1 MELAYU : GERAKAN PENANG BANGANG ,CEPAT MELATAH BODOH TERIKUT POLITIK MUSUH @drnovandri @APterkini

on Sunday, December 8, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 Comments

Bila Melayu dihina kucing kurap dan anjing oleh DAP , ada Pemuda Gerakan P.Pinang  desak DAP mohon maaf ??  Tapi bila pemimpin Melayu sebut 1 Melayu dalam satu perhimpunan parti Melayu , disebut rasis .

Ini semua propagand jahat  Malaysiakini yang membuatkan Gerakan cepat melompat kebodohan untuk hentam parti dalam BN sendiri .


- Pengerusi Pemuda Gerakan Pulau Pinang, Oh Tong Keong tidak perlu melatah dengan kenyataan Datuk Musa Sheikh Fadzir berhubung slogan 'Salam 1Melayu' tanpa membuat penilaian terperinci keseluruhan konteks ucapan itu yang dibuat pada Perhimpunan Agung UMNO 2013 semalam.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican berkata, saranan 1Melayu tersebut bukannya mahu menggantikan konsep 1Malaysia tetapi hanya untuk memberi mesej kepada penyatuan orang Melayu yang merupakan penduduk majoriti negara ini.

Menurut Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Pulau Pinang itu, ucapan berkenaan disebut bersandarkan semangat untuk mempertahankan kepentingan orang Melayu, kemahuan politik orang Melayu di samping mengetengahkan saranan akar umbi yang selama ini diangkat ke peringkat tertinggi UMNO.

''Musa bercakap dalam konteks itu, tidak pernah minta menggantikan 1Malaysia tetapi bercakap dalam erti keluarga besar UMNO yang terdiri daripada orang Melayu, apa salahnya?

''Parti Gerakan jangan terikut-terikut dan menjadi mangsa politik musuh kita, gunakanlah kebijaksanaan dan jangan buat penilaian tanpa melihat keseluruhan konteks ucapan sebelum mahu berbicara," katanya kepada Mingguan Malaysia pada Perhimpunan Agung UMNO 2013 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.

Semalam, Tong Keong dengan keras mahu Musa meminta maaf dan menarik balik saranannya supaya Salam 1Melayu menggantikan Salam 1Malaysia.
Dalam pada itu, Ahli Parlimen Kepala Batas itu berkata, ucapan 1Melayu itu jauh sekali bersifat rasis, apatah lagi mahu menghina kaum lain atau parti komponen lain yang bukan berasas kepada Melayu.
''Kenapa mahu melatah dengan ucapan ini sedangkan banyak insiden lain yang berlaku di Pulau Pinang, tidak ada rakan-rakan daripada parti komponen tampil ke hadapan seperti kakitangan awam disebut kucing kurap yang jauh lagi teruk," katanya.


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Bagi cina cina sial ini cara yang paling cepat mereka nak cepat naikkan nama mereka dalam politik ia lah mehemtam orang UMNO kerana orang melayu kita baik hati dan tidak dengan cina DAP kerana mereka akan melawan mereka balik.

    Alfie

  2. Anonymous says:

    Padan muka melayu yang menjahanamkan melayu sendiri undilah DAP,MCA Gerakan serupa aje , jatuh melayu.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.