..

..

Tudia !! Siapa kata Guan Eng & DAP tak bantu pelajar Melayu P.Pinang masuk IPTA !!

on Sunday, November 17, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 12 CommentsFuyoo !!..ramai betul pelajar Melayu dapat bantu RM1000 daripada kerajaan DAP yang cukup disayangi macai PKR & PAS..haha...

Oppss...silap itu mata sepet DAP la ... tak ada pun orang Melayu dapat dalam gambar ini ..

Sebenarnya inilah hakikat nasib Melayu P.Pinang . Mungkin tak ada kot anak Melayu pandai di Daerah Timur Laut ...

sebab itu Cina je dapat bantuan kerajaan DAP ..


12 Responses

 1. Awangliku says:

  DAP..Cina bangsat

 2. ada ramai jugak yang dapat ... kawan kawan saya termasuk saya sendiri turut dapat bantuan rm1000 tersebut sewaktu sambung degree kt U masing-masing ..

 3. Anonymous says:

  Menyesal tidak berguna terlajak perahu boleh diundur terlajak tinkah.....inilah jadinya

 4. Anonymous says:

  terlajak perahu boleh diundur tersilap pangkah inilah jadinya ,menyesal tidak ada guna insaflah Melayu jangan jadi bodoh sombong

 5. Anonymous says:

  Baru puak PAS Pulau Pinang ketahuan, LGE adalah manusia yang hanya pentingkan bangsa dia sahaja.

 6. Anonymous says:

  Sememangnya DAP hanya membantu pelajar cina. Ini adalah kerana DAP merupakan sebuah parti untuk orang cina. Bangsa2 lain yang ada dalam DAP hanya sekadar untuk mengkaburi mata rakyat yang konon nya DAP sebuah parti berbilang bangsa. Karpal Singh yang menjadi Pengerusi yang tidak ada kuasa hanya syok sendiri. Selebihnya Karpal dapat masukan anak2 nya untuk menjadi YB. Orang melayu yang menjadi ahli DAP pula hanya sekadar untuk menjadi juara kepada orang melayu, namun mereka tidak dapat membuktikan akan sokongan orang melayu kepada DAP. Oleh yang demikian sekiranya DAP tidak menolong orang melayu maka ianya jangan dijadikan isu. Orang melayu masih mempunyai parti yang memperjuangkan nasib orang melayu iaitu UMNO. Jika orang melayu ditindas di Pulau Pinang oleh DAP apa kah yang pemimpin UMNO Pulau Pinang lakukan untuk membantu mereka. Ini isu yang harus ditengahkan. Dimana pemimpin2 UMNO PP seperti Non Panjang, Musa Kadir, Ahmad Hajar. Omar Fauzar dan yang terlalu cakap banyak mamak Shaik. Apa yang mereka lakukan untuk membantu pelajar2 melayu yang cermelang. Diluar mereka ini bersuara seolah olah mereka adalah juara untuk orang melayu. Namun hakikatnya mereka hanya lanun dalam UMNO yang mengaut projek dan memperkayakan diri sendiri. Tiada 1 yang dilakukan untuk orang melayu. Itu lah nasib orang melayu P.Pinang. Sudahlah ditindas oleh DAP, UMNO juga membiarkan mereka hanyut bergitu sahaja. Kerajaan Pusat menubuhkan beberapa agensi2 untuk membantu orang melayu seperti PERDA, JKP dan Unit penyertaan Bumiputra. Semuanya diketuai oleh pemimpin UMNO seperti Non Panjang di JKP Shahbudin Di PERDA namun apa yang mereka lakukan untuk menolong bangsa melayu. Non Panjang umpamanya memegang jawatan Ketua UMNO Nibong Tebal, apa yang Non lakukan terhadap Bangunan Mara di Simpang Empat yang telah siap lebih 10 tahun tapi masih kosong tidak ada penghuni. MARA telah belanja berjuta ringgit untuk membina , namun ianya sekadar hiasan untuk dilihat. Jangan kita mencari salah Guan Eng. Guan Eng telah melaksanakan tugas dan tanggungjawap kepada bangsanya dengan sebaik mungkin.

 7. Anonymous says:

  Tenguk betol2..ada satu Melayu pakai tudong muka mcm Tipah Koyak kat belakang..

  Tudung biru..tgh cuci tandas LGE..

 8. Anonymous says:

  Kau ni kan terang2 bakal jadi bahan api kat neraka. Takda kerja lain, cari jalan buat fitnah. Kau ambik gambar pelajar2 cina dpt bantuan tapi gambar pelajar melayu yg dpt bantuan kau tak siarkan pulak. Anak aku salah seorg pelajar melayu yg keIPTA dpt bantuan 1000 dari kerajaan P.P dan bukan anak aku sorg aja yg dpt ramai lagi.

 9. Anonymous says:

  MAKIN DAJAL BINATANG-BINATANG BUAS-Musuh Islam/Melayu ini dr. DAPBANGKAI/PKR ini!

  Sebab itulah, di bawah JANJI YB PM kita, dgn. melancarkan MEB, tolong SEGERA lancarkan cadangan amat BERNAS dan MULIA ini dr. Datuk Irmohizam Ibrahim (BN-Kuala Selangor), utk. mengisytiharkan Universiti Teknologi Mara (UiTM) sebagai Universiti Diraja UiTM utk. menjamin UiTM terus kekal sebagai IPT sentiasa membela anak-anak Bumiputera Islam/Melayu dan Bumiputera lain, terutamanya yg. MISKIN! Serta menubuhkan segera Tabung Pendidikan Bumiputera Negara (TPBN) , akibat makin terhapusnya hak BIASISWA Bumiputera di bawah DEB (akibat PENGKHIANATAN si Islam/Melayu LIBERAL), yg. mana DEB ini ditubuhkan oleh BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN Tanah Melayu TERCINTA kita ini, Allahyarham-Allahyarham YB PM Tun Abdul Razak Hussein (bapa YB PM kita) dan YB TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman! Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Parlimen/20131107/pa_01/Isytiharkan-UiTM-sebagai-Universiti-Diraja ; Isytiharkan UiTM sebagai Universiti Diraja:

  KUALA LUMPUR 6 Nov. - Universiti Teknologi Mara (UiTM) dicadangkan diisytihar sebagai Universiti Diraja UiTM sejajar dengan komitmen kerajaan memperkasa bumiputera dalam bidang pendidikan.

  Datuk Irmohizam Ibrahim (BN-Kuala Selangor) ketika melontarkan cadangan itu berkata, status Universiti Diraja tersebut dapat menghentikan campur tangan pihak tertentu yang cuba menggugat kewujudan UiTM.
  Beliau juga yakin perisytiharan sebagai Universiti Diraja itu akan menjamin UiTM terus kekal sebagai institusi pengajian tinggi (IPT) yang ditubuhkan khusus untuk mendidik anak-anak bumiputera.

  Selain itu, Irmohizam turut mencadangkan kerajaan mewujudkan Tabung Pendidikan Bumiputera Negara (TPBN) bagi membiayai pengajian khas anak-anak bumiputera melanjutkan pendidikan ke peringkat lebih tinggi.
  Tabung ini boleh diletakkan di bawah pengurusan dana di Jabatan Perdana Menteri dan dikhaskan untuk bumiputera yang kurang berkemampuan yang mana ibu bapa mereka terdiri daripada golongan berpendapatan rendah," katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2014 di Dewan Rakyat hari ini.

  Dalam pada itu, beliau menyokong penuh pelaksanaan program Baucar Buku 1Malaysia khususnya menerusi Bajet 2014.

  Katanya, peruntukan sebanyak RM235 juta menerusi program itu mampu memberi manfaat kepada penuntut institusi pengajian tinggi awam (IPTA) dan swasta (IPTS) yang berjumlah kira-kira 1.3 juta orang.

  Dengan baucar tersebut para pelajar dapat menggunakannya untuk membeli buku-buku pilihan mereka sekali gus mampu menambahkan lagi ilmu pengetahuan," katanya.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).


 10. Anonymous says:

  Tak apa', Melayu PP yg pilih utk naikkan Cina sebagai taukeh. UMNO/BN Selama ini tolong Melayu adalah tidal adil dan racist.

 11. Anonymous says:

  Kenapa kamu nak marah? Bukankah itu kehendak penduduk P Pinang sendiri menyokong pembangkang. Nah itulah balasannya!

 12. Anonymous says:

  majoriti melayu pulau pinang adalah penyokong pr....

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.