..

..

TERKINI ! USTAZ KAZIM ELIAS ANTARA 9 LANTIKAN BARU MT UMNO

on Friday, November 29, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments



Hari ini   tokoh penceramah agama terkenal   USTAZ Kazim Elias antara 9 orang  yang dilantik sebagai ahli MT UMNO hari ini . Selain itu ,  Dr Asyaraf Wajdi Dasuki dan Bekas NC UITM TS Ibrahim Abu Shah juga turut dilantik .

Nampaknya Najib mahu buat perubahan besar sekali dalam MT UMNO dan mahu suara & pandangan  mewakili ulama turut ada dalam dewan tertinggi parti .

Minggu depan Perhimpunan Agung UMNO confirm  meriah la sebab ada Ustaz Kazim di pentas PWTC.

Tahniah Ustaz !!

9 orang lantikan  MT UMNO 

1.Ustaz Kazim Elias

2.Dr Asyraf Wajdi Dasuki

3. Tan Sri Ibrahim Abu Shah

4.Datuk Nazri Aziz

5.Datuk Hamzah Zainuddin,

6.Datuk Sharkar Shamsudin,

7.Datuk Raja Nong Chik,

8.Datuk Johari Ghani,

 9. Datuk Irmohizam,


4 Responses

  1. Anonymous says:

    hari tu Ust Kazim ada bertanding MT ke?

  2. Anonymous says:

    tak silap, ni kuota untuk orang awam, bukannya untuk ahli umno je. dan lantikan ni ini adalah kuasa mutlak dari Presiden parti, dia boleh lantik sesiapa sahaja yang dirasanya sesuai untuk beri pandangan atau idea dari orang awam sendiri...

  3. Anonymous says:

    SYUKUR ALHAMDULILLAH! Apalagi si KAPIR -puak-syaitan MUSUH Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR makin naik muka - kerana ramai si LIBERAL Islam/Melayu dr, PKR/PAS/UMNO, asyik PUJA dan TUNDUK pd. mereka, di bumi PUSAKA NEGARA ISLAM kita ini!

    Lihat berita mengejutkan - Menteri Pelancongan nak bagunkan Pelabuhan P. Pinang dan bekerjasama rapat dgn. S'pura dlm. pelancungan pelayaran (sedgkan S'pura terlibat intip kita - maklumlah sekutu kuat PAP-S'pura, Barat-Israel bina markas CIA-Mossad-MI6 di sana - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Yg. hairannya, Kem. Kewangan pula mensasarkan pelancongan HALAL - mana suara Kem. pelancongan psl perkara penting ini, yg. berkaitan mempertahankan ISLAM/umatnya serta budaya Islam/Melayu suci dan indah kita (bukah hanya pasal keuntungan!)?! Lihatlah Langkawi (juga P. Pangkor dsbnya) yg. mahu dijadikan spt negara KAPIR Barat-Zionis MONACO dsbnya - jadi budaya Islam/Melayu PUSAKA kita spt. kpg. sawah padi/nelayan kita tu HINA sgtkah?!

    Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Parlimen/20131129/pa_01/Naik-taraf-sebagai-pemandu-pelancong, Naik taraf sebagai pemandu pelancong:
    KUALA LUMPUR 28 Nov.

    .....Menjawab soalan Loke Siew Fook (DAP-Seremban) yang bertanya mengenai pelancongan pelayaran (cruise), Mohamed Nazri berkata, beliau akan mengadakan lawatan ke Singapura tahun depan bagi berbincang kerjasama dalam aspek pelancongan pelayaran melalui pelabuhan-pelabuhan di negara itu.

    Katanya, Malaysia melihat lebih banyak manfaat sekiranya kedua-dua negara bekerjasama dalam aspek pelancongan pelayaran selain membangunkan pelabuhan di Pulau Pinang untuk tujuan itu.

    “Saya kira apa yang harus dilakukan selepas ini adalah menaik taraf pelabuhan di Pulau Pinang dan beri kerjasama erat dengan pelabuhan lain contohnya di Singapura. Tak perlu lawan Singapura sebab memang negara itu ada pelabuhan terkenal. Lebih baik bekerjasama dengan mereka," katanya.

    Dan lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20131129/dn_07/Mulakan-segera-inisiatif-pembangunan-pelancongan-halal, Mulakan segera inisiatif pembangunan pelancongan halal:

    JOHOR BAHRU 28 Nov. - Pihak yang terlibat dalam industri pelancongan disaran segera memulakan inisiatif pembangunan sektor pelancongan halal yang semakin berkembang dan popular dalam kalangan komuniti global.

    Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan berkata, sektor itu berpotensi menyumbang pendapatan tinggi kepada negara, sekali gus merebut sebahagian daripada RM390 bilion (AS$130 bilion) dibelanjakan pelancong Muslim global setiap tahun.

    Menurutnya, nilai industri halal global juga dilaporkan mencecah hampir RM9 trilion dengan berpotensi untuk berkembang sebanyak 20 peratus setahun….

    Buat permulaan, katanya, perbadanan pembangunan ekonomi di setiap negeri digalakkan untuk memperkenalkan pakej pelancongan halal bermula tahun depan dalam usaha menarik lebih ramai pelancong asing ke negara ini terutama dari Asia Barat.

    Makcik Sambal Belacan – sungguh SAYU mengenang lagu ASLI, BUDAYA Melayu PUSAKA INDAH kita, Seri Mersing, nyanyian sungguh merdu Allahyarham-Allahyarham Kamariah Noor (mana gelaran utk. JASAnya) atau Puan Sri Saloma (AMN) [isteri kpd. SENIMAN AGUNG kita, Allahyarham, Tan Sri P. Ramlee (AMN)] - malangnya di http://ohvideotv.com/pusara-allahyarham-tan-sri-p-ramlee-musnah/, Pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee musnah, adminrun March 28, 2013; serta WARIS (balu dan anak-anak kpd. Allahyarham Nasir P. Ramlee) arwah P. Ramlee hidup MELARAT di http://www.youtube.com/watch?v=Z8AdxeRbBYk , Bangga jadi cucu P Ramlee, Oleh Harian Metro (ROYALTI BERJUTA dr. filem/lagu P. Ramlee/Saloma yg. BERLAMBAK – adakah dgn. si KAPIR Shaw Brothers di S'pura tu?!)

  4. Anonymous says:

    Nazri aziz??? Kan dia menteri pelancongan...kenapa tak lantik shaifuddin abdullah??? Adoii aiiii

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.