..

..

PEMBANGKANG MALU BESAR , DUN P.PINANG PALING TAK DEMOKRATIK DIDEDAHKAN !!

on Friday, November 8, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Seorang penyokong kerajaan hari ini menyelar pihak pembangkang yang mendakwa Parlimen di negara ini tidak demokratik.

Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican (BN-Kepala Batas) berkata, Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang paling tidak demokratik kerana menafikan hak wakil rakyat Barisan Nasional (BN) untuk bertanya dalam sesi soal jawab lisan.

''Bagaimana Padang Serai (N. Surendran (PKR) kata Parlimen ini tidak demokratik, saban hari kita dengar semua benda dikritik di sini. Saya hendak beritahu DUN Pulau Pinang paling tidak demokratik.

''Sesi soal jawab lisan iaitu benda paling asas itu pun dinafikan oleh pihak kepimpinan DAP Pulau Pinang untuk wakil-wakil rakyat BN bertanya sebagai mewakili rakyat. Bukankah ini paling-paling tidak demokratik," katanya.

Beliau berkata demikian ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan 2014 dalam Dewan Rakyat hari ini.
Dalam perkembangan lain, Reezal Merican turut mencadangkan supaya kerajaan mempertimbangkan untuk memberi pelepasan cukai kepada bonus tahunan yang diterima oleh golongan pekerja.


Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.