..

..

OSTAZAH ABBY PERTAHAN KONSERT ROCK PAS SEBAB BUKAN MAKSIAT !!

on Wednesday, November 27, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Dulu PAS adalah yang paling lantang menentang konsert  ROCK  kerana tidak mencerminkan budaya masyarakat Malaysia .  

Budaya rock atau thrash metal yang membawa lagu-lagu keras dilihat agak keterlaluan kepada masyarakat khususnya umat Islam. Budaya apakah yang ingin kita terapkan kepada anak-anak muda dengan lagu-lagu rock yang keras seperti Metallica? 

 "Apakah nilai dan budaya positif yang ingin dipupuk hasil dari penganjuran konsert ini. Sebaiknya kerajaan prihatin terhadap penganjuran sesuatu konsert itu," katanya dalam satu kenyataan.



Hari ini bila mereka sendiri anjur konsert Rock menampilkan kumpulan heavy metal Heart Attack  , mereka mempertahankan melalui macai tegar iaitu Ostazah Abby dengan alasan ia bukan maksiat & tiada bercampur lelaki & perempuan di pentas.

Ini lah sikap double standard PAS ..bila kena batang hidung sendiri , mula lah guna fatwa2 untuk menghalalkannya .




4 Responses

  1. Anonymous says:

    Klu dah cai tu cai jugak la..abby ni klu cetek ilmu pun x payah la tunjuk sangat... Nak baut mcm mana klu cai tu mmg diorng akan jilat berhabis2...klu org lain buat, haram..klu diorng buat, halal..dasar munafik...puiiiii...

  2. ddinbunga says:

    ASSALAM, SEMUA HIPOKRIT

  3. Anonymous says:

    Oii..Abby kau tak payah la nak tunjuk pandai..bercakap setakat "common sense" je.Kau ni tak ada Ilmu apa pun. Tak payah la berlakun diluar drama. Lebih kepada hasat dengki. Ulamak PAS tolong tarbiah sikit perempuan sewel ni.

  4. Anonymous says:

    Anon4.01, macamana nak tarbiah betina sewel ni, ularmak depa teruk lagi. Kepiah atas kepala, jubah dibadan tu topeng saja. Sesat barat habih dah depa semua. Yang alim sikit macam harun din tu pun senyap saja, jadi kira serupa jugak satu bakul.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.