..

..

Mahkamah putuskan penebat kilang Menara UMNO runtuh bukan kecuaian @dzainalabidin

on Friday, November 29, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - No Comments
Mahkamah koroner hari ini memutuskan bahawa peniaga kecil Lim Chik Aik yang dipercayai menemui ajal selepas keretanya dihempap penebat kilat Menara Umno di Jalan Macalister, mati 
semata-mata nahas bukan kecuaian (misadventure).

Lim, 44, meninggal dunia selepas struktur konkrit itu terjatuh ke atas jalan berkenaan sewaktu ribut petir pada 13 Jun lalu, yang juga mengorbankan dua lagi.

Usaha kerajaan negeri dan operasi menyelamat gagal menemui mayat Lim yang dipercayai tenggelam ke dasar runtuhan tersebut dan usaha menjejakinya ditamatkan empat hari kemudian.

Ketika menyampaikan keputusannya, Koroner Khairul Anuar Abdul Halim berkata mangsa yang dikenali Chin Aik, meninggal dunia antara 6.45 dan 6.50 petang pada 13 Jun akibat nahas bukan kecuaian sebagai keputusan ekoran runtuhan struktur itu.

Khairul Anwar berkata sijil kematian Lim akan dikeluarkan oleh pihak yang bertanggungjawab kepada keluarga mangsa.- malaysiakini - ** Keputusan mahkamah ini bermakna penebat kilat Menara runtuh bukannya  kecuaian tapi  satu satu  kemalangan yang mungkin  berpunca daripada   bencana alam ( ribut kilat )  .Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.