..

..

GAJI MB & EXCO NEGERI SELANGOR LEBIH MAHAL DARIPADA PM & MENTERI KERAJAAN BN !

on Thursday, November 28, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 5 Comments



Bila pembangkang di Parlimen bikin kecoh di Parlimen mahu usul gaji PM & Menteri dipotong berikutan pengurangan subsidi minyak ,  ramai lah macai2 sokong . Malah ada juga suara pembangkang menghentam di beberapa buah negeri ditadbir kerajaan BN yang menaikkan elaun & gaji Adun2 tapi tak setinggi seperti di negeri Pakatan iaitu Selangor .

Hari ini bila kerajaan Pakatan di Selangor umumkan kenaikan  Gaji daripada Menteri Besar , Exco & Adun amatlah tinggi .

Malah jika dibandingkan dengan pendapatan gaji Perdana Menteri , Timbalan Perdana Menteri serta barisan Menteri , jauh berbeza sekali ..

MB Selangor  ( RM 29,250  )   manakala  PM Malaysia ( RM 22,826.65 )

Exco  ( RM 20,250 )   manakala  Menteri  ( RM 14,907.20 )


Itu pun macai-macai pembangkang di facebook dok hentam PM dan Menteri kerajaan BN makan gaji buta & bazirkan wang rakyat .

Sekarang  kita lihat siapa sebenarnya  yang bazirkan & mentekedarahkan duit rakyat ?

Baru perintah negeri masuk penggal ke 2 sudah rakus menaikkan gaji cukup tak masuk akal sekali .

 Gaji seorang EXCO negeri ternyata lebih tinggi & lumayan  daripada gaji seorang Menteri yang menjaga kementerian sebuah negara .

Patut la Azmin Ali and the geng cukup anti sangat kat Khalid sebab gaji Exco negeri pun lagi banyak daripada Menteri kerajaan Pusat.


** Suruh Anwar tanding Adun Selangor PRU14 lagi senang ..dah tau menang , lepas tu boleh jadi MB Selangor . gaji lagi banyak daripada jadi PM seperti Najib ..hahaha







5 Responses

  1. Anonymous says:

    Inilah puak BINATANG-BUAS DAPBANGKAI/PKR! Memang si TAMAK DAJAL!

    Makcik Sambal Belacan – sungguh SAYU mengenang lagu ASLI Melayu PUSAKA INDAH kita, Seri Mersing, nyanyian sungguh merdu Allahyarham-Allahyarham Kamariah Noor (mana gelaran utk. JASAnya) atau Puan Sri Saloma (AMN) [isteri kpd. SENIMAN AGUNG kita, Allahyarham, Tan Sri P. Ramlee (AMN)] - malangnya di http://ohvideotv.com/pusara-allahyarham-tan-sri-p-ramlee-musnah/, Pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee musnah, adminrun March 28, 2013; serta WARIS (balu dan anak-anak kpd. Allahyarham Nasir P. Ramlee) arwah P. Ramlee hidup MELARAT di http://www.youtube.com/watch?v=Z8AdxeRbBYk , Bangga jadi cucu P Ramlee, Oleh Harian Metro (ROYALTI BERJUTA dr. filem/lagu P. Ramlee/Saloma yg. BERLAMBAK – adakah dgn. si KAPIR Shaw Brothers di S'pura tu?!)

  2. Anonymous says:

    Anuwar tak terpingin nak menjadi menteri kewangan negeri Selangor ka ???

  3. Anonymous says:

    time rakyat dihimpit kesusahan dan disuruh berjimat cermat..time ni jugaklah depa naikkan gaji melampau camtu..

  4. Anonymous says:

    Selangor sekarang menyumbang kepada rakyat,jaga rakyat...PM kau tu makin bangkrupkan negara,bagi bini pakai Jet. puihhh

  5. Anonymous says:

    itu bukan menyumbang kepada rakya, jaga rakyatt.. itu menyumbang poket menteri besar dan adun2 nya.. hahaha

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.