..

..

CINA DAP BISING BERNAS MONOPOLI BERAS, TAPI KAUMNYA MONOPOLI TAIKUN TERKAYA SENYAP !!

on Thursday, November 14, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 10 CommentsHari ini  CINA mata sepet DAP menyerang jutawan anak Melayu berjaya Syed Moktar apabila BERNAS yang dimiliki 53.7 % sahamnya   telah disambung mandatnya oleh kerajaan   untuk pengurusan bekalan beras negara hingga 2021.

Mereka menuduh monopoli besar negara oleh Syed Moktar menerusi BERNAS   akan memudaratkan & tidak melindungan kepentingan petani .

Sebab apa ??

Jawapannya ada pengkhianat Melayu bernama Anwar Ibrahim mula menghentam anak bangsa sendiri iaitu  Syed Moktar sebagai seorang TAMAK kerana memonopoli ke atas beras.
Apabila kerajaan memanjangkan mandat Bernas untuk merangkumi pengurusan bekalan beras negara dan monopoli pengimportan beras dari 11 Jan 2011 ke 10 Jan 2021, Tan Sri Syed Mokhtar bertambah tamak.

Kami kecam pengambilalihan baru-baru ini yang bersifat oportunis oleh Tan Sri Syed Mokhtar sebagai satu langkah mengambilalih sepenuhnya Bernas pada ketika monopoli Bernas ke atas pengimportan beras dilanjutkan hingga 2021, disebabkan tindakan ini akan menguntungkan satu individu tertentu, iaitu Tan Sri Syed Mokhtar sendiri. klik di sini


Apa masalahnya BERNAS memonopoli pengimportan beras ni  ?? Apakah beras sekarang dah naik sejak BERNAS dikuasai saham oleh Syed Moktar ?

Tahukah kita jika bukan Syed Moktar memiliki BERNAS , sudah lama harga beras naik .

CINA  DAP memang seekor  musibat yang dengki lama  dengan kejayaan  TS Syed Moktar , salah seorang jutawan Melayu yang berada dalam senarai orang terkaya di Malaysia .  Daripada boikot roti Gardenier , kini beras pulak jadi isu .

Kaumnya memonopoli bidang   contohnya  ICT  , spare parts kenderaan /machine , tayar ... adakah kita bising ??   Nak lebih besar lagi kaumnya monopoli 10 orang terkaya di Malaysia ??

 Adakah itu bukan monopoli ??

Cina monopoli hang pa diam ...Melayu berjaya hang pa tuduh tamak haloba !!

Anwar barua DAP  memang  SIAL !!
10 Responses

 1. Anonymous says:

  Melayu hanya dapat sikit hasil dari kekayaan negara sendiri, tetapi dah menjadi satu isu kepada cina DAP laknatullah. Yang menjadi masalahnya adalah talibarutnya yang banyak membuka ruang dan peluang kepada ultra kiasu ni untuk menindas bangsa melayu. Sedarlah wahai melayu...

 2. Anonymous says:

  Monopoli gula oleh Kuok tak disebut pula.Entah berapa puluh tahun Kuok jadi raja gula sampai dia jadi billionaire.Itu baru gula.

  Kalau kaum tamak ni diberi penguasaan tanah tidak berumahlah kaum bumi.Lihat saja pembangunan rumah di Kuching.Sebuah kediaman teres setngkat dah mencecah RM300 ribu.Jgn mimpi nak beli rumah teres 2 tingkat.Siapa yg memonopolikan tanah2 commercial di bandar?Jawablah Dap.

  Mujurlah kerajaan beri monopoli kpd BERNAS.Kalau tidak payahlah kerajaan nak meletakkan beras sbg item terkawal harganya.Itupun belum terjamin.Bukankan kebanyakan kilang2 beras dipunyai org cina.Kalau jatuh ketangan kaum yg jelas tamak haloba makan ubilah kita gamaknya.

  sekadar mberi pandangan 50sen

 3. usin says:

  Lantaklah Bernas monopoli ke apa ke, Syed Mokhtar seorang yg kaya ke, apa yg penting kitorang masih dapat harga beras yang mampu dibeli. Cinabeng banyak monopoli barang lain apasal tak bising? Ada sorang melayu yg masuk dalam ranking jutawan, dah bising macam nak kiamat. Memang setan dajal la Anwar sekor ni. Benci sungguh aku dgn dia. Kalaulah dia kt depan aku sekarang.....hiieeee!!!!

 4. Anonymous says:

  SIAPA monopoli gula.
  BUKAN CINA HARANPMJADAH.....KENAPA TAK KOMPLIAIN.

 5. Anonymous says:

  BaBi ?

 6. Anonymous says:

  Bila Raja Liwat bercakap, kita nak layan ke?

 7. Cinabeng monopoli perniagaan sayuran, ikan, ayam dan teloq sapa ada peduli...melayu ada bising, umno ada bising.....jutawan cina 10 orang melayu ada kacau, umno ada kacau. Hanya seorang Melayu dari 10 jadi jutawan, cina bising, kacau, PAS pertikai, PKR kata kroni UMNO....apa kejadah ni, apakah PAS dan PKR nak lihat melayu merempat....apakat Melayu dan Islam identitinya merempat...

 8. Anonymous says:

  Masalahnya BABI memang popular di kalangan agensi2 berita asing seperti CNN, BBC, al-Jazeera dan yang bersekongkol dengannya... So what he says, mat salleh will listen.What Mat Salleh say, Cheena will do.

 9. Anonymous says:

  celakasial punya barua...

 10. Anonymous says:

  Asal Bukan Cina Dap!!! Teruskan jihad ekonomi!

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.