..

..

BILA MB KELANTAN JUMPA @NajibRazak TAK ADA SYARAT -SYARATNYA PUN SEPERTI PAS !!

on Thursday, November 28, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments
Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yaakob  hari ini mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada pukul 9 pagi ini.

Pertemuan yang telah dirancang hasil permintaan Ahmad itu berlangsung kira-kira sejam di Pejabat Perdana Menteri di Putra Perdana di sini.

Ahmad yang ditemui sejurus selepas pertemuan tersebut mengucapkan terima kasih kepada Najib kerana sudi meluangkan masa untuk mengadakan pertemuan itu.

Ahmad berkata, pertemuan itu adalah lawatan rasmi terhadap Perdana Menteri sempena pelantikan beliau sebagai Menteri Besar Kelantan.

"Sedikit perbincangan biasa antara negeri dan Pusat terutama dalam perkara-perkara yang boleh membantu kita kerajaan negeri. Contohnya berkait dengan infrastruktur dan hal-hal lain untuk kebajikan rakyat," kata Ahmad.Dalam temu bual pendek dengan media, Ahmad turut ditanya mengenai kerjasama antara Pas dan UMNO.

"Politik tidak ada dalam perbincangan daripada pihak kerajaan," kata Ahmad ringkas.

Laporan media sebelum ini menyebut Ahmad berhasrat bertemu dengan Najib untuk berbincang mengenai muzakarrah antara UMNO dan Pas.

Ia bagi memenuhi kesediaan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk bermuzakarah dengan UMNO dalam usaha pelaksanaan pentadbiran berasaskan ajaran Islam di negara ini.

Dalam Muktamar Tahunan Pas ke-59 di Shah Alam minggu lalu, Abdul Hadi dilaporkan sebagai berkata, kesediaan Pas untuk bermuzakarah dizahirkan daripada kepakaran pemimpin parti tersebut yang menguasai pelbagai bidang profesional seperti undang-undang, ekonomi dan penguatkuasaan. - UTUSAN ONLINE
** GPB suka pendekatan  MB Kelantan baru ini ... bagai langit dan bumi dengan Pok Nik yang sombong tu yang mahu hubungan erat kerajaan negeri dengan kerajaan Pusat. 

Jika Ahmad kata tiada politik dalam perbincangan , pastinya isu hudud di Kelantan   juga turut dibincangkan 


Presiden PAS baru pukul canang nak muzakarah tapi MB Kelantan ini lebih ke hadapan untuk membentuk kerjasama dengan pemimpin UMNO .3 Responses

 1. Anonymous says:

  TAK RUGI PUN KALAU ISLAM BERSATU.....Rasanya kerajaan UMNO sangat adil takde pun pilih kasih dengan rakyat kelantan...malahan rakyat kelantan ramai kerja kerajaan dan duduk merata di negeri-negeri lain.

 2. Anonymous says:

  Muzakarah ???

  Siapa Hadi Awang nak mencadangkan Pas muzakarah dengan Umno ???? Sudahkah Hadi Awang merujuk kepada Anwar Ibrahim dan Karpal Singh untuk mendapat restu mereka supaya memberi kebenaran Pas datang berjumpa dengan Umno ??? KALAU TANPA RESTU DARIPADA ANWAR IBRAHIM DAN KARPAL SINGH, hatta tangan dari langit sekali pun tak mungkin dapat membantu merealisasikan niat murni Hadi Awang itu. Tolong fahami prinsip TAHALUF SIASI PAS-PKR-DAP sebelum memberikan response.

  Hudud ???

  Siapa Nik Aziz nak pasang angan2 satu hari nanti Hudud akan dilaksanakan juga di Kelantan ??? Sudah kah Nik Aziz pergi menyembah untuk mendapat restu daripada Anwar Ibrahim dan Karpal Singh untuk membenarkan kerjaan Kelantan melaksanakan Hudud di negeri itu ??? KALAU TANPA RESTU DARIPADA ANWAR IBRAHIM DAN KARPAL SINGH, hatta tangan dari langit sekali pun tak mungkin dapat membantu merealisasikan niat Nik Aziz itu. Fahamkah Nik Aziz prinsip TAHALUF SIASI PAS-PKR-DAP sebelum dia bercakap.

  Kita2 yang bukan orang Pas, jangan TERBODOH dengan 2 isu yang sengaja dicakapkan oleh 2 pemimpin besar Pas ini kerana niat mereka hanya lah untuk mententeramkan suara akar umbi Pas yang duk riuh minta " Pas mengkaji semula Tahaluf Siasi dengan PKR dan DAP ". Kita orang Umno dan Pro Umno JANGAN JADI BODOH, BIARLAH ORANG PAS SAHAJA YANG BOLEH HADI AWANG DAN NIK AZIZ PERBODOH2KAN.

  Ana Muslimah

 3. Anonymous says:

  suka dengan oerkembangan terbaru ini

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.