..

..

KAKITANGAN KERAJAAN BUAT TAIK TERUS TERLEPAS , BN & UMNO JADI KAMBING HITAM !!

on Thursday, October 3, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsMinggu ini isu panas selain PCA ialah Laporan Audit Negara 2012 . Pastinya ia menjadi modal utama akhbar untuk melariskan jualan  dengan meletakkan tajuk PANAS  di muka hadapan seperti dibuat Sinar Harian ini .

Macai-macai PR seperti berpesta la menghentam penyokong UMNO/BN seolah-olah parti ini pulak dipersalahkan sepenuhnya dalan penyelewengan ini . Nampak benar la mereka ini bangang dan bodoh tak faham sistem .

Walhal yang melakukan ini semua adalah kakitangan kerajaan yang tak amanah dalam melaksanakan dasar-dasar dibuat kerajaan .  Pak Menteri bukannya peduli  apa Ketua Pengarah , pegawai, & staff bawahnnya buat kerja .

Seperti contoh , tak kan nak beli jam dinding di RTM & kasut kakitangan KASTAM perlu mendapat kelulusan Menteri ??

Sampai bila sebenarnya hanya Menteri dan Timbalan Menteri yang dipersalahkan , tetapi Ketua Setiausaha, Ketua Pengarah, Pengarah dan pegawai-pegawai dalam perkhidmatan awam terus kekal jawatan di situ &  terlepas bebas dengan segala bentuk penyelewengan, kelemahan  seperti yang tercatat dalam laporan yang dikeluarkan setiap tahun .

Kalau di syarikat GLC , yang mana pegawainya  gagal & tidak amanah  ..mereka akan segera ditukar ke jabatan lain atau dipanggil siasatan seterusnya diarahkan meletakkan jawatan .

Setakat ini tranformasi kerajaan tidak lagi bertindak tegas seperti itu ...** Pujian kepada YB KJ yang berani beri penjelasan berhubung isu di kementeriannya walaupun ketika itu ditadbir pemimpin lain. 

2 Responses

  1. tOy says:

    Ni baru sikit.. Tggu la 5 thn lagi.. Government skrg ni akan mereput dari dalam.. Bilamana taik2 tu masih dok ada dan cara pengambilan staff SPA masih tak berubah...

  2. Anonymous says:

    statement paling bodoh utk membodek. camna boleh terlepas kakitangan yg buat taik tanpa ada tindakan. bodohlah bn/umno sanggup jadi kambing hitam dan pesalah terlepas begitu sahaja walaupun bukti depan mata. kan pr minta ditubuhkan jawatankuasa penyiasat utk mengenal pasti individu yg bersalah kanapa bn/umno senyap.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.