..

..

HOT ! ANWAR DAH PUJI GST , MACAI PENCERAMAH #PRKSgLimau DOK BOHONG APA LAGI ??

on Thursday, October 31, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 2 CommentsKUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui sistem cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan mulai April 2015 merupakan sistem cukai yang efisyen namun beliau menggesa kerajaan mengambilkira beberapa faktor sebelum melaksanakannya.

 “Saya akui memang saya pernah bersetuju dengan pelaksanaan GST pada 1993 ketika Tun Daim Zainuddin menjadi Menteri Kewangan. Ketika saya ambil alih Kementerian Kewangan pada 1998, saya tidak pun laksanakan GST kerana kita ada catat lebih kecil pendapatan.

 “Justeru, tak perlu kita apologetik, sekarang pun saya setuju dengan GST.

GST memang masih efisyen dan ini telah pun diakui oleh professor dan pakar ekonomi tetapi harus ada prasyarat yang perlu dipatuhi sebelum GST dilaksanakan,” katanya ketika berucap pada taklimat GST dan Belanjawan 2014 di Bilik Taklimat Parlimen pada Rabu. Mengulas lanjut, Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh berkata kerajaan perlu memastikan tahap pendapatan rakyat harus ditingkatkan terlebih dahulu sebelum GST dilaksanakan. Selain itu, beliau berkata kerajaan juga perlu memastikan infrastruktur percukaian cukup baik sebelum GST diperkenalkan.*** Kalau anugerah Tuhan pemimpin kesayangan macai PR pun  puji  GST , apa lagi hang pa nak kata ???

  Jadi kepada penceramah2 PAS dok jaja hentam GST di Sungai Limau , baik hang pa jangan sentuh GST ..takut nanti kantoi macam gambar super impose ..hahaha


2 Responses

  1. Anonymous says:

    Adakah selama ini amat merugikan kepada sesiapa saja yuang tidak bersetuju dan kutuk habis dengan berbagai-bagai tuduhan [ada GST ni. Bodoh betul depa ni atau memang sentiasa diperbodohkan oleh pemimpin mereka.

  2. Anonymous says:

    anwar bersetuju sebab dia pakar ekonomi.. only the economist know the best. kita berparti bukan sebab nak menentang parti lawan tp sebab nak tingkatkan ekonomi negara.yg mana baik sama-sama lah bersetuju. orang awam hanya tau berparti politik tp tidak tahu pasal ekonomi.belajar ekonomi dulu baru kondem orang lain.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.