..

..

Kit Sial RASIS terus menghasut kaum Cina benci kerajaan BN

on Saturday, May 11, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments

Di sebalik kemenangan besar Dap di PRU13, Lim Kit Siang masih tidak berpuas hati dan berterusan mengajak penyokong parti itu membantah keputusan  tersebut.

Dalam tindakan yang dilihat boleh mencetuskan ketegangan , Kit Siang mengajak penyokong Dap memakai pakaian berwarna hitam setiap hari Sabtu sebagao bantahan terhadap kerajaaan.

Tindakan Kit Siang yang bersifat provokasi melampau itu bukan sahaja tidak bertanggungjawab malah boleh menimbulkan rasa tidak aman dan tenteram dalam kalangan rakyat.

Dalam pada itu , Kit Siang dalam ceramah di hadapan penyokong pembangkang malam tadi tanpa sedikit pun rasa hormat menghamburkan kata-kata biadap dan menghina terhadap Perdana Menteri .-UTUSAN-3 Responses

 1. Anonymous says:

  Tidak puas hati mendoronh terus mengasak sebab tiada orang lagi nak bendung.
  SUDAH dapat status the CHINESE HERO . dan mandate dari 90 % dari pendundi cina walau pun akhbar cina buat sandiwara chinese wayang kulit opera.
  Kalau ada lah, kalau ada lah,kalau ada lah, ialah Presiden PAS.
  Tapi PAS tak akan tolong reda api yang sedang marak.
  Tiada apa akan halang ABCD tetamu yang tidak di undang terus membakar sentimen.
  Najib sudah ta tau nak ambil keputusan,sebab apa ?
  Ini lah kedudukkan Almarhum Tengku sebiji lah sama selepas PRU 1969.
  Najib masih lagi Neville Chamberlain pada tahun 1939
  arjuna waspada
  chankat lobak.

  ohrng

 2. kit sing , gua nak cakap dengan lu...jangan harap lu akan dapat perintah negara ini....selagi rakyat sabah dan serawak masih sayang kan negerinya selagi itu lu jangan mimpi nak perintah malaysian ini...orang melayu dan bumiputra sabah serawak tidak akan sekali kali membiarkan lu ambil negara malysia ini....

 3. Anonymous says:

  Sebenarnya Melayu yang bodoh. Kita bagi duit buka sekolah cina (di Indonesia ataupun Singapore darul cina ada sekolah bahasa lain). Kita makan di kedai kopi mereka. Nasi Melayu tetapi kedai kopi cina. TV2 pun ada rancangan cina (di Siam ada filem cina kah - takdak). Senang kita miskin. kini UBAH. Kedai Bumiputera sahaja INI KALILAH. Usah buang duit melancong di Penang. Ngapa tak pergi Johor, Kedah dll.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.