TERKINI ! Alasan bodoh Anwar dan PKR ke Filipina

on Thursday, March 7, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 4 Comments


Agak pelik sekali alasan Anwar  bahawa dia ke Manila termasuk Tian Chua dan Sivarasah untuk bincang pasal kes  Manuel Amalilio . Kalau setakat nak bincang kes tu , dia boleh je hantar orang kanannya seperti Tian Chua ke sana .

Tapi sebab ada plan besar  iaitu   "Sabah dah Hilang"  , maka dia perlu juga ke sana dan berjumpa pulak dengan rakan lama iaitu  ketua pengganas MNLF   Nur Misuari .

Jangan perbodohkan rakyat la Anwar dengan jawapan bangang ini

Apa ingat Nur Misuari tu orang kerajaan  Filipina ka hingga  nak bincang tentang isu ektradisi pun dengan ketua MNLF ini .  Siapa Nur Misuari ? KLIK DI SINI

Mesti ada rancangan besar punya di sana dan itu media Filipina dedahkan ahli politik Sabah yang menyokong Anwar  telah  jumpa Sultan Sulu sebelum krisis Lahad Datu .

Isu ekstradisi Amalilio  Filipina sedang diteliti Jabatan Kehakiman Malaysia  . Jadi penipuan Anwar dan suara keadilan telah disiasat pun oleh Jabank Keadikan Malaysia

Jadi buat apa Anwar Ibrahim bersama pemimpin  seperit nusiton
Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan dakwaan dua pemimpin pembangkang terlibat sebagai perancang dalam insiden pencerobohan pengganas Sulu di Lahad Datu.
Menurut Anwar dakwaan terbabit muncul apabila Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua dan Ahli Majlis Pimpinan Pusat parti itu, R. Sivarasa pergi ke Filipina pada 7 Februari lalu iaitu dua hari sebelum penceroboh Sulu memasuki Kampung Tanduo di Lahad Datu Sabah.
Bagaimanapun Anwar berkata kedua-dua pemimpin itu pergi ke Manila bertujuan membincangkan isu membabitkan Manuel Amalilio yang dikehendaki pihak berkuasa Filipina kerana didakwa terlibat dalam kes penipuan kad pengenalan bernilai jutaan peso.
"Sivarasa dan Tian Chua ke sana untuk membincangkan mengenai kenapa dia (Amalilio) tidak dibenarkan diektradisi ke Filipina untuk dibicarakan,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR pada Rabu.
Amalilio ditangkap oleh Jabatan Imigresen pada 22 Januari lalu dan kemudiannya dikenakan hukuman penjara atas kesalahan menggunakan pasport Malaysia dan kad pengenalan palsu.


4 Responses

 1. Anonymous says:

  Ketua Lanun Filipina Nur Misuari tu Priseden Filipina kot sebab tu Kepala Pengkhianat Malaysia Anuar pergi bincang. Alasan budak Tadika pun fikir 100 kali nak percaya.

 2. Anonymous says:

  Negara pakatan Kacau bilau..air kotor, Kuin bankrup, rumah kos murah tak siap..sibok pasal hal dunia..

  mabok punya kote bengkok

 3. Anonymous says:

  kenapa tian chua dan sivarasa bincang pasal extradisi, ini soal kerajaan dengan kerajaan, mat dua orang tu wakil kerajaan ke, jangan nak menipu lah anwar,,,.. nak tanya anwar.... tanya sama anwar apa sebab goyang, nanti jawap anwar aku dah di telanjang,..

 4. Anonymous says:

  rakyat malaysia tak bodoh nak ditipu, extradisi urusan kerajaan dengan kerajaan, bukan political party...bangsat kaki penipu.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebarang maklumat yang hendak diberikan boleh email kepada pbpejuangbangsa@gmail.com
Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.

Followers

Created by Generasi Pejuang Bangsa. Powered by Blogger.
© GENERASI PEJUANG BANGSA. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com.